Het wordt alles of niets voor NEO
29-04-2017
DUEL MET VOGIDO SLEUTELWEDSTRIJD IN GEVECHT OM TITEL 3A

Het wordt alles of niets voor NEO

Het wordt dit seizoen alles of niets voor NEO. De ploeg, die medio vorig jaar de titel in de vierde klasse A veroverde, doet het ook een niveau hoger uitstekend. Na Vogido is de ploeg van coach Jan Willem van Holland momenteel de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap. Uitgerekend Vogido is zondag om 14.00 uur de tegenstander op sportpark ‘t Wooldrik. Bij winst komt NEO qua puntverlies op gelijke hoogte met de Enschedeërs die nog maar pas geleden een voorsprong van acht punten op NEO koesterden.

Het wonderlijke in de derde klasse A is dat de twee ploegen die de ranglijst aanvoeren kampioen moeten worden om promotie te kunnen realiseren. De nummer twee in de eindstand valt buiten de prijzen, omdat die niet zal mogen deelnemen aan de nacompetitie tussen de periodekampioenen. Victoria en Eilermark hebben al een periodetitel op zak, De Tukkers en DSVD lijken te gaan uitmaken wie met de derde aan de haal gaat.

Een beetje ongelukkig
“Het pakt dit seizoen met die periodes een beetje ongelukkig uit”, weet ook vleugelaanvaller Pascal van Berkum (rechts). Hij miste de eerste acht duels van deze competitie, nadat hij in de voorbereiding daarop tijdens de Richard Bertelink Memorial de binnenste band van zijn linkerknie afscheurde. Na zijn rentree in de hoofdmacht verkeert hij vooral de laatste weken in puike vorm. “Als we wat willen, zullen we gewoon van Vogido moeten winnen. Binnen de groep hebben we ook het volste vertrouwen dat het gaat lukken. We zijn redelijk in vorm en Vogido de laatste weken juist wat minder. En we hebben weliswaar uit met 4-1 verloren, maar die uitslag was enorm geflatteerd en niet gebaseerd op het voetbal dat we toen lieten zien. We waren in Enschede net zo sterk, maar werden bij 1-1 een keer weg gecounterd. Dan moet je risico’s nemen en daarvan heeft Vogido toen geprofiteerd.”

“Iedereen in de groep heeft het idee dat we er klaar voor zijn”, vervolgt Van Berkum “en ook de trainer zorgt ervoor dat we volop geloven in het kampioenschap. Een paar welken geleden had inderdaad niemand bij ons dat nog veracht en hadden we als het ware de handdoek al in de ring gegooid. Probleem is dat we gewoon te moeilijk scoren. We voetballen ontzettend goed tot de zestien meter, maar hebben momenteel niet een echte spits die de ballen er gemakkelijk in prikt.”

Moeilijk te kloppen
Maar NEO toont zich wel wekelijks een team, dat moeilijk te kloppen is. “We werken enorm hard voor elkaar en doen het gewoon hartstikke goed. Dit elftal kan negentig minuten gas geven. Dat we voor de tweede keer achter elkaar kampioen worden, leeft enorm. Voor dit seizoen was het motto nota bene dat we niet mochten degraderen, nu doen we weer mee om de prijzen. Fantastisch toch?”

Ook doelman Bob Peterman (foto boven) heeft een rotsvast vertrouwen in een goede afloop van de ontmoeting met Vogido en het seizoen. De goalie scheurde in de eerste wedstrijd van de vorige jaargang de achterste kruisband van zijn linkerknie en moest het succesvolle jaar in de vierde klasse vanaf de kant toekijken. Na een lange periode van revalideren, meldde hij zich bij het debuut in de derde klasse weer bij de ploeg, maar coach Jan Willem van Holland gaf lang de voorkeur aan Martijn Jacobs, die tijdens zijn afwezigheid de honneurs had waargenomen.

Best balen
“Dat was best balen”, bekent Bob Peterman “en voelde ook wel heel dubbel. Ik had daar ook best moeite mee, maar heb het wel kunnen opbrengen mijn potjes in het tweede te keepen en op die manier terug te knokken.” Na het nipt gewonnen en doelpuntrijke duel met Reutum (3-4) besloot Van Holland weer een beroep te doen op Peterman, die vanaf dat moment opnieuw eerste keus onder de lat is.

Net als Pascal van Berkum verwacht ook Bob Peterman dat NEO in staat moet worden geacht het karwei zondag en de weken erna af te maken en voor de tweede keer op rij het kampioenschap te vieren. “We hebben veel vertrouwen en dat mag ook. Zeker na vorige week, toen alle concurrenten verloren en we een super lekkere zondag beleefden, merk ik wel dat het gevoel dat het kan in de groep enorm groot is. We spelen de laatste tijd ook gewoon goed en kunnen voetballend prima meekomen in deze klasse. We hebben alles in eigen hand en in Jan Willem van Holland (rechts) een trainer die er wel voor zorgt dat we karakter aan de dag leggen. Sinds hij trainer is bij NEO zijn we qua vechtlust enorm gegroeid. Hij krijgt de koppen dezelfde kant op, zodat we allemaal knetterhard willen werken voor elkaar. Dat maakt ook dat we er erg in geloven, dat we ook dit seizoen prachtig kunnen afsluiten.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sportieve strijd en vooral plezier

Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
18-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019