Borne houdt kampioen in toom
01-05-2017
DUEL BIJ SAASVELDIA EINDIGT IN EEN TERECHT GELIJKSPEL: 1-1

Borne houdt kampioen in toom

BVV Borne heeft aan de uitwedstrijd tegen kampioen Saasveldia een punt overgehouden. Na een gelijkopgaand duel met kansen over en weer was de uitslag verdiend te noemen.
 

Onder prima omstandigheden was kampioen Saasveldia er op het gezellige sportpark alles aan gelegen om er een feestje van te maken. Borne wenste daar echter niet aan mee te werken, omdat er voor de gasten nog iets op het spel stond. De derde plek in de eindstand geeft immers recht op een plaats in nacompetitie.

Scheidsrechter Nijhuis hield het in de beginfase bij beide ploegen erg kort en voelde direct goed aan dat het nog ergens om ging. Aanvankelijk had Saasveldia het betere van het spel, het voetbalde zorgvuldiger en liet de bal sneller rondgaan, zonder overigens echte kansen te creëren. In de 21ste minuut was het gelijk raak toen Saasveldia goed profiteerde van Borns balverlies op het middenveld. Direct werd over links de aanval gezocht en Bas Kenkhuis rondde met buitenkant rechts onverbiddelijk af en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Eerste schot op doel
Zuur voor Borne want dit was het eerste schot op doel van de thuisploeg. Zeven minuten later kwam het goed weg toen de bal van de doellijn werd gehaald. Borne was zoekende, speelde onrustig en kon de eigen voorwaartsen moeilijk bereiken. En als dat al eens lukte, kwam de aansluiting te laat. Dat was natuurlijk ook de verdienste van de thuisploeg. In de 34ste minuut dé kans voor de Bornenaren om op gelijke hoogte te komen, maar nu werd de kopbal van Martijn Hofman van de doellijn gehaald. Het betekende de opmaat voor een Borns offensief en twee minuten later was het opnieuw gevaarlijk en werd de bal maar met moeite tot hoekschop verwerkt. In de 41ste minuut wederom een mogelijkheid om te scoren, maar het schot van Chiel Kosterink miste kracht en kon eenvoudig door de doelman worden gepareerd. Beide ploegen gingen rusten met 1-0 en voor de geelzwarten was er in het tweede bedrijf nog van alles mogelijk.
 

Direct na rust was de eerste kans voor Borne, maar Martijn Hofman werd teveel gehinderd om het leer binnen te kunnen punteren. Vanuit de tegenaanval kon Jorrit Jongman een voorzet ternauwernood tot corner verwerken, voordat de aanstormende Kienhuis raak kon koppen. In de 55ste minuut een dubbele Bornse wissel. Chiel Kosterink en Sander Toebes mochten naar de kant en werden opgevolgd door Mart Kosterink en Tobi ter Braak. Een minuut later had jeugdspeler Ter Braak de gelijkmaker op de schoen, maar de doelman redde knap. Met deze kans kwam ook het geloof terug en Borne gaf nog een keer goed gas. In de 66ste minuut dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Tobi ter Braak haalde vernietigend uit nadat hij via een splijtende pass alleen voor de doelman was gezet: 1-1.

Spektakel genoeg
Saasveldia toonde veerkracht en kwam tot enkele gevaarlijke momenten, waarbij Borne een paar keer goed weg kwam. In de 82ste minuut zag Mart Kosterink zijn inzet in het zijnet belanden en in dezelfde minuut haalde verdediger Hugo Hagen van Borne weer een bal van de doellijn. Spektakel genoeg in de eindfase, want beide ploegen gingen vol voor de winst. De grootste kans was voor de Bornenaren. In de 89ste minuut mocht Pieterson vanaf achttien meter aanleggen voor een vrije trap. Hij plaatste de bal langs de muur, maar helaas voor hem en Borne op de lat. Dit tot grote opluchting van de Saasvelder doelman, die volstrekt kansloos was. De uitstekend leidende scheidsrechter Nijhuis eindigde de wedstrijd na vier extra speelminuten bij de stand 1-1. Daarmee zullen beide ploegen vrede hebben. Saasveldia kon het kampioenschap vieren en Borne mag zich opmaken voor twee interessante duels die een plaats in de nacompetitie moeten opleveren.

Zondag neemt BVV Borne het in eigen huis op tegen UD Weerselo. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024