Borne houdt kampioen in toom
01-05-2017
DUEL BIJ SAASVELDIA EINDIGT IN EEN TERECHT GELIJKSPEL: 1-1

Borne houdt kampioen in toom

BVV Borne heeft aan de uitwedstrijd tegen kampioen Saasveldia een punt overgehouden. Na een gelijkopgaand duel met kansen over en weer was de uitslag verdiend te noemen.
 

Onder prima omstandigheden was kampioen Saasveldia er op het gezellige sportpark alles aan gelegen om er een feestje van te maken. Borne wenste daar echter niet aan mee te werken, omdat er voor de gasten nog iets op het spel stond. De derde plek in de eindstand geeft immers recht op een plaats in nacompetitie.

Scheidsrechter Nijhuis hield het in de beginfase bij beide ploegen erg kort en voelde direct goed aan dat het nog ergens om ging. Aanvankelijk had Saasveldia het betere van het spel, het voetbalde zorgvuldiger en liet de bal sneller rondgaan, zonder overigens echte kansen te creëren. In de 21ste minuut was het gelijk raak toen Saasveldia goed profiteerde van Borns balverlies op het middenveld. Direct werd over links de aanval gezocht en Bas Kenkhuis rondde met buitenkant rechts onverbiddelijk af en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Eerste schot op doel
Zuur voor Borne want dit was het eerste schot op doel van de thuisploeg. Zeven minuten later kwam het goed weg toen de bal van de doellijn werd gehaald. Borne was zoekende, speelde onrustig en kon de eigen voorwaartsen moeilijk bereiken. En als dat al eens lukte, kwam de aansluiting te laat. Dat was natuurlijk ook de verdienste van de thuisploeg. In de 34ste minuut dé kans voor de Bornenaren om op gelijke hoogte te komen, maar nu werd de kopbal van Martijn Hofman van de doellijn gehaald. Het betekende de opmaat voor een Borns offensief en twee minuten later was het opnieuw gevaarlijk en werd de bal maar met moeite tot hoekschop verwerkt. In de 41ste minuut wederom een mogelijkheid om te scoren, maar het schot van Chiel Kosterink miste kracht en kon eenvoudig door de doelman worden gepareerd. Beide ploegen gingen rusten met 1-0 en voor de geelzwarten was er in het tweede bedrijf nog van alles mogelijk.
 

Direct na rust was de eerste kans voor Borne, maar Martijn Hofman werd teveel gehinderd om het leer binnen te kunnen punteren. Vanuit de tegenaanval kon Jorrit Jongman een voorzet ternauwernood tot corner verwerken, voordat de aanstormende Kienhuis raak kon koppen. In de 55ste minuut een dubbele Bornse wissel. Chiel Kosterink en Sander Toebes mochten naar de kant en werden opgevolgd door Mart Kosterink en Tobi ter Braak. Een minuut later had jeugdspeler Ter Braak de gelijkmaker op de schoen, maar de doelman redde knap. Met deze kans kwam ook het geloof terug en Borne gaf nog een keer goed gas. In de 66ste minuut dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Tobi ter Braak haalde vernietigend uit nadat hij via een splijtende pass alleen voor de doelman was gezet: 1-1.

Spektakel genoeg
Saasveldia toonde veerkracht en kwam tot enkele gevaarlijke momenten, waarbij Borne een paar keer goed weg kwam. In de 82ste minuut zag Mart Kosterink zijn inzet in het zijnet belanden en in dezelfde minuut haalde verdediger Hugo Hagen van Borne weer een bal van de doellijn. Spektakel genoeg in de eindfase, want beide ploegen gingen vol voor de winst. De grootste kans was voor de Bornenaren. In de 89ste minuut mocht Pieterson vanaf achttien meter aanleggen voor een vrije trap. Hij plaatste de bal langs de muur, maar helaas voor hem en Borne op de lat. Dit tot grote opluchting van de Saasvelder doelman, die volstrekt kansloos was. De uitstekend leidende scheidsrechter Nijhuis eindigde de wedstrijd na vier extra speelminuten bij de stand 1-1. Daarmee zullen beide ploegen vrede hebben. Saasveldia kon het kampioenschap vieren en Borne mag zich opmaken voor twee interessante duels die een plaats in de nacompetitie moeten opleveren.

Zondag neemt BVV Borne het in eigen huis op tegen UD Weerselo. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sportieve strijd en vooral plezier

Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
18-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019