ZV buigt voor kampioen Sportlust
02-05-2017
PLOEG UIT ZENDEREN VOOR DERDE JAAR OP RIJ IN NACOMPETITIE

ZV buigt voor kampioen Sportlust

Sportlust Glanerbrug vierde zondag het kampioenschap in de vijfde klasse A geworden na een rechtstreeks duel op het veld van Zenderen Vooruit, de enige ploeg die het feestje nog kon uitstellen. De gasten waren echter een maatje te groot voor de mannen van Jacob Posthuma, die zich woensdag al hadden verzekerd van nacompetitievoetbal door SVV’91 met 2-0 te kloppen.

Bij rust was de stand al 0-3 voor het team uit Glanerbrug, dat met een grote schare fans naar Zenderen was gekomen, door treffers van achtereenvolgens Boy Strijker, de man van de wedstrijd Desmond Holterman en Oliver Temelkov. Na rust bracht ZV de spanning nog wel even terug door doelpunten van Job Vetketel en Ramon van Os, maar de uitblinker van deze middag maakte aan alle twijfels een einde. Desmond Holterman zette de 2-4 eindstand op het bord.
 

Het was goed toeven op een zonovergoten sportpark het Vollenbroek, waar alle ingrediënten voor een mooie middag voetbal voorhanden waren. ZV kon de met veel voetbalkwaliteit gezegende tegenstander uit Glanerbrug vrijuit tegemoet treden, maar keek halverwege al tegen een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand aan.

Alleen maar tegenhouden
Aan de hand van Desmond Holterman liep Sportlust Glanerbrug uit naar een 0-3 tussenstand. Na een dieptepass van zijn voet zette de snelle Boy Strijker de 0-1 op het bord. ZV kon aanvankelijk alleen maar tegenhouden en was niet echt gevaarlijk voor het doel van Glanerbrug, alleen af en toe met standaardsituaties. Uit een heel mooie aanval scoorde Desmond Holterman zelf de 0-2. De ervaren spits Oliver Temelkov kon daarna vrij de 0-3 inschieten langs een kansloze doelman Myron Eleveld kansloos.


Na rust speelde Sportlust Glanerbrug minder dwingend, mede door een omzetting in het team van ZV. Jelmer Kuipers werd gewisseld en de goed spelende Job Vetketel zette na mooi doorzetten aan de rechterkant de 1-3 op het bord. Hieruit putte ZV moed en Sportlust Glanerbrug werd steeds meer terug gedrongen. ZV kreeg een paar heel mooie kansen. Bryan Sonder zag een schot net voorbij gaan en een fijne kopbal van Freek Vlaskamp ging rakelings over. De 2-3 liet echter niet lang op zich wachten. De prima ingevallen Job Vetketel gaf een mooie voorzet waar Ramon van Os zijn hoofd tegenaan kon zetten en de 2-3 kon laten aantekenen.

Daarna nam Desmond Holterman Sportlust bij de hand en was hij zelf verantwoordelijk voor de 2-4 eindstand. Met zijn verfijnde techniek deponeerde hij de bal achter de goed keepende Myron Eleveld. Na het laatste fluitsignaal konden de kurken bij de bezoekers van de fles en bleef het nog lang gezellig op sportpark Het Vollenbroek.

ZV mag zich opmaken voor drie wedstrijden in de nacompetitie, waarop het elftal gezien als afgetekende nummer twee achter de kampioen ook alle aanspraken mag maken. Het is voor de mannen van scheidend trainer Jacob Posthuma te hopen dat na twee vergeefse pogingen nu wel promotie wordt afgedwongen naar de vierde klasse, waar het gezien het huidige spelersmateriaal net als Sportlust thuishoort.

Broodjes voor Stichting Evi
Vermeldenswaard is nog dat het voormalig prinsenpaar Laurens Oude Breuil en Louis Lammers zich deze middag met talloze vrijwilligers inzette voor de Stichting Evi. Met de verkoop van broodjes werd liefst 1800 euro binnengehaald voor het goede doel. Zie foto hierboven. (AdG)

Foto's © André de Groot

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024