BZSV productief in laatste thuisduel
08-05-2017
ZUID ESCHMARKE WORDT MET FRAAIE TREFFERS OPZIJ GEZET: 5-2

BZSV productief in laatste thuisduel

BZSV de Blauwwitters sloot zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen af met een royale overwinning op Zuid Eschmarke. Het werd 5-2 na een aantrekkelijke duel, waarbij het voor de toeschouwers genieten was van mooie aanvallen en doelpunten.

BZSV de Blauwwitters had deze dag uitgeroepen tot ‘Super Zaterdag’ omdat bijna alle teams van de club thuis spelen. Er was muziek en ook aan de jongste jeugd was gedacht. Beide teams konden vrijuit spelen en dat deden ze naar hartenlust. Er waren kansen over en weer. Door een misverstand en een mooie actie vooraf opende Zuid Eschmarke de score. Aanvoerder Mitchell van den Elst wist wel raad met het buitenkansje en maakte de 0-1.

Daarvoor was BZSV de Blauwwitters al een paar keer maal gevaarlijk geweest. De vertrekkende spelers Ruben de Groot (midden op foto rechts) en Melger Krol waren er nadrukkelijk naar op zoek om in hun laatste thuiswedstrijd te scoren. De 1-1 werd gemaakt door Jordy Bont, die na een slimme actie van Emiel Koning ineens vrij stond voor de doelman en de 1-1 kon binnen schieten. Melger Krol mocht halverwege de eerste helft aanleggen van elf meter nadat Jordy Bont omver was geduwd binnen het strafschopgebied en deed dat onberispelijk: 2-1.

Genieten geblazen
Na rust was het genieten geblazen van de doelpunten. Robin Ravers schoot van de rand van de zestien meter snoeihard de bal in de kruising, een doelpunt om in te lijsten. Melger Krol kreeg zijn publiekswissel en onder luid applaus kon hij het veld af, opgewacht door zijn familie. Zijn oudste zoon trakteerde hem op een knuffel. Uit een heel mooie aanval maakte Emiel Konink net zo’n fraaie treffer als eerder Robin Ravers. Hij nam de bal vol op de pantoffel en doelman Dennis Schipper was volstrekt kansloos: 4-1.

Ruben de Groot had deze middag geen geluk in de afwerking. Joey Snijders zorgde tegen het eind van de wedstrijd voor de 5-2 eindstand, nadat daarvoor spits Mark Kuis namens de gasten iets terug had gedaan. Omdat trainer Vincent Morsink door zijn wissels heen was, werd aanvoerder Ruben de Groot een minuut voor het einde van het veld gehaald. Onder luid applaus kreeg hij zijn publiekswissel.

Afscheid
Na de wedstrijd waren er diverse toespraken, want er houden er nog wel wat mee op bij BZSV de Blauwwitters. Trainer Vincent Morsink en leider Henk de Graaf van de technische staf nemen afscheid en kregen bloemen uit handen van Job ten Thije, hoofd technische zaken bij de club. De spelers Dean Traore, Melger Krol en Ruben de Groot namen voor eigen publiek afscheid van de club waar de laatste twee hun hele voetballeven hebben gevoetbald. Zaterdag spelen ze hun laatste wedstrijd voor de Blauwwitters tegen DRC’12 in Almelo. Bij winst kan BZSV de Blauwwitters nog vierde worden in de vierde klasse D. (AdG)

Foto's © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024