Lions Club: 10 mille voor Stichting Evi
11-05-2017
MET ACTIE ‘ASPERGEKISTJE’ EN BATEN VADERDAG RALLY

Lions Club: 10 mille voor Stichting Evi

De Lions Club Borne denkt dit jaar een bedrag van 10.000 euro te kunnen overmaken aan de Stichting Evi. Na het succes van de primeur in 2016 stond ook dit keer de actie met het Twents aspergekistje op het programma: een goed gevulde doos met niet alleen een flink aantal exemplaren van het ‘witte goud’, maar ook met alle bijhorende elementen, zoals beenham, aardappeltjes, eieren, saus en een fles goede wijn. Op 18 juni volgt nog de Vaderdag Rally, de opvolger van de Hofstede Crull Rally.

In de grote hal van Ter Brugge Relatiegeschenken pakten diverse leden van de Lions Club donderdag vierhonderd aspergekistjes in. Woordvoerder Jeroen van Dam van de Lions (links op foto boven): “We hebben 23 leden en iedereen heeft zich ingezet voor de verkoop. We hebben er 396 verkocht voor een bedrag van 35 euro per stuk en we verwachten per kistje dertien tot veertien euro over te houden voor het goede doel. De dozen gaan door heel Nederland. Een bedrijf in Eindhoven heeft er bijvoorbeeld twintig besteld. Verder worden ze vooral lokaal in Borne aan de man gebracht, meestal gaat het dan steeds om één kistje.”

Richard Pouwel (boven rechts) richtte samen met zijn vrouw Marion de Stichting Evi op, nadat hun dochter met die naam in 2014 was overleden aan kanker. Ze werven fondsen om het andere ouders met ernstig zieke kinderen mogelijk te maken ‘zorgeloos’ voor hen te zorgen. Bijvoorbeeld door vervoerskosten te betalen die de verzekering niet vergoedt of de overnachtingen in een Ronald McDonald Huis. Praktische ondersteuning, waardoor ouders zich helemaal kunnen richten op de zorg voor hun kinder(en).

Exceptioneel hoog
Toen hij het bedrag hoorde dat de stichting Evi tegemoet kan zien, was Richard Pouwel bijna sprakeloos. “Dit is exceptioneel hoog”, was zijn reactie. “In 2015 hebben we 5000 euro gekregen van de Bornse Haringparty en ook dat was al geweldig. Hier kunnen we zes of zeven gezinnen een paar maanden mee ondersteunen.”

De Stichting Evi heeft contact met maatschappelijk werkers van het UMCG in Groningen en het Emmakinderziekenhuis in Amsterdam. Zien zij dat ouders financiële hulp nodig hebben, dan kloppen ze bij de stichting aan. “Zij kwalificeren ook de statussen”, zegt Pouwel, “en wie er doorgaat naar onze stichting en wie niet. Daar gaan wij niet over. De stichting loopt erg goed en er komen veel aanvragen. Al is het bij ons ook soms net als bij de Voedselbank en schamen mensen zich ervoor om bij ons aan te moeten kloppen.” (WP)

Voor meer informatie, zie ook www.stichtingevi.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wat wilt u dat BOP onderzoekt?

Het Borns Onderzoek Platform BOP is van start gegaan! Met het project, waarvoor BorneBoeit van...
15-02-2020

Meedenkers geven input voor toetsingskader

Zo’n 70 mensen gaven gehoor aan de oproep van de gemeente Borne om mee te denken over het...
12-02-2020

Reageren op BorneBoeit aangepast

Sinds kort is de procedure om een reactie te plaatsen onder artikelen op BorneBoeit gewijzigd....
08-02-2020

Jan Pierik: ‘Ik ben een familiemens’

Ruim een week geleden werd Jan Pierik door Andries Heidema, de Commissaris van de Koning,...
06-02-2020

SP krijgt niet de gewenste discussie WOZ

Een meerderheid van de Bornse gemeenteraad besloot dinsdagavond het vooraf ingediende verzoek...
05-02-2020

Zaad voor discussie

Een motie om voor twintig grondeigenaren in het buitengebied kosteloos een pakket zaaigoed ter...
04-02-2020