Lions Club: 10 mille voor Stichting Evi
11-05-2017
MET ACTIE ‘ASPERGEKISTJE’ EN BATEN VADERDAG RALLY

Lions Club: 10 mille voor Stichting Evi

De Lions Club Borne denkt dit jaar een bedrag van 10.000 euro te kunnen overmaken aan de Stichting Evi. Na het succes van de primeur in 2016 stond ook dit keer de actie met het Twents aspergekistje op het programma: een goed gevulde doos met niet alleen een flink aantal exemplaren van het ‘witte goud’, maar ook met alle bijhorende elementen, zoals beenham, aardappeltjes, eieren, saus en een fles goede wijn. Op 18 juni volgt nog de Vaderdag Rally, de opvolger van de Hofstede Crull Rally.

In de grote hal van Ter Brugge Relatiegeschenken pakten diverse leden van de Lions Club donderdag vierhonderd aspergekistjes in. Woordvoerder Jeroen van Dam van de Lions (links op foto boven): “We hebben 23 leden en iedereen heeft zich ingezet voor de verkoop. We hebben er 396 verkocht voor een bedrag van 35 euro per stuk en we verwachten per kistje dertien tot veertien euro over te houden voor het goede doel. De dozen gaan door heel Nederland. Een bedrijf in Eindhoven heeft er bijvoorbeeld twintig besteld. Verder worden ze vooral lokaal in Borne aan de man gebracht, meestal gaat het dan steeds om één kistje.”

Richard Pouwel (boven rechts) richtte samen met zijn vrouw Marion de Stichting Evi op, nadat hun dochter met die naam in 2014 was overleden aan kanker. Ze werven fondsen om het andere ouders met ernstig zieke kinderen mogelijk te maken ‘zorgeloos’ voor hen te zorgen. Bijvoorbeeld door vervoerskosten te betalen die de verzekering niet vergoedt of de overnachtingen in een Ronald McDonald Huis. Praktische ondersteuning, waardoor ouders zich helemaal kunnen richten op de zorg voor hun kinder(en).

Exceptioneel hoog
Toen hij het bedrag hoorde dat de stichting Evi tegemoet kan zien, was Richard Pouwel bijna sprakeloos. “Dit is exceptioneel hoog”, was zijn reactie. “In 2015 hebben we 5000 euro gekregen van de Bornse Haringparty en ook dat was al geweldig. Hier kunnen we zes of zeven gezinnen een paar maanden mee ondersteunen.”

De Stichting Evi heeft contact met maatschappelijk werkers van het UMCG in Groningen en het Emmakinderziekenhuis in Amsterdam. Zien zij dat ouders financiële hulp nodig hebben, dan kloppen ze bij de stichting aan. “Zij kwalificeren ook de statussen”, zegt Pouwel, “en wie er doorgaat naar onze stichting en wie niet. Daar gaan wij niet over. De stichting loopt erg goed en er komen veel aanvragen. Al is het bij ons ook soms net als bij de Voedselbank en schamen mensen zich ervoor om bij ons aan te moeten kloppen.” (WP)

Voor meer informatie, zie ook www.stichtingevi.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024