Iemnschelf ook beste in regiofinale
VOETBALLERS KRIJGEN IN HENGELO GEEN ENKEL DOELPUNT TEGEN

Iemnschelf ook beste in regiofinale

Het voetbalteam van ’t Iemnschelf heeft na de zege in de strijd om het kampioenschap van Borne ook de regiofinale op z’n naam geschreven. Op de terreinen van Sportclub Enschede was het woensdag de sterkste van alle deelnemers. ’t Iemnschelf kreeg in alle duels zelfs geen doelpunt tegen en mag nu deelnemen aan de halve finales van de strijd om het kampioenschap van District Oost in Oosterwolde, waar op 24 mei een startbewijs voor de eindstrijd van dat district te verdienen valt.

In het eerste duel was Borne, zoals ’t Iemnschelf werd gedoopt, de baas over Enschede. Met een fraai lobje van Vigo Platenkamp en een door Mats Annink ingekopte hoekschop werd het 2-0. Vervolgens was ’t Iemnschelf veel te sterk voor Almelo. Dat werd met 3-0 verslagen door treffers van Cas Blenke, Vigo Platenkamp en een fraai afstandsschot van Mats Annink. Daarna moest ook Tubbergen buigen voor de Bornse dadendrang. Na een snel doelpunt van Vigo Platenkamp verdedigde Borne de voorsprong met succes. Tegen Losser werd de plek in de halve finale veilig gesteld met een doelpunt van Cas Blenke. Dat gebeurde letterlijk in de slotseconden, want er werd daarna niet meer afgetrapt.

Strafschoppen
Al net zo spannend verliep de halve finale, waarin Hengelo de tegenstander was. Beide ploegen slaagden er niet in tot scoren te komen, waardoor het nemen van strafschoppen de beslissing moesten brengen. Dat deed Borne aanzienlijk beter dan Hengelo, dat er drie miste. Het schoot tegen de paal, tegen de lat en de Bornse keeper stopte een inzet. Vigo Platenkamp, Noah Leferink en Pepijn ten Donkelaar maakten geen fout, zodat Borne al na drie penalty’s zeker was van een plek in de eindstrijd.

Daarin was Dinkelland de te kloppen ploeg. Een schitterend doelpunt van Thijmen Pelle zorgde voorde beslissing. “Een prachtige dropkick van buiten de zestien in de P”, melden Noah Leferink en Vigo Platenkamp over de bevrijdende goal. “We waren al heel blij, toen we bij de penalty’s wonnen van Hengelo”, aldus het tweetal, “maar nu natuurlijk nog meer. Het was ook hartstikke leuk dat we de beker kregen van Dylan George van FC Twente. En na die tijd hebben we allemaal een lekker ijsje gekregen bij Mc Donald’s.” (WP)

Op de bovenste foto vanaf links bovenste rij: Jayden Wagenaar, Quinten Posthuma, Niels Schothuis, Vigo Platenkamp, Leco Zeevalkink, Mats Annink, Thijmen Pelle en Noah Leferink.
Onder vanaf links Siem van Olffen, Cas Blenke, Pepijn ten Donkelaar en Quinten Kamst.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Alfons slagers — 13 mei 2017
Heel goed gedaan klasse

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024