Een zaterdag om in te lijsten…
13-05-2017
DE EEN OEFENT, DE ANDER JUBILEERT EN EEN DERDE WORDT VERWEND

Een zaterdag om in te lijsten…

Soms heb je van die zaterdagen… Met een temperatuur die de twintig graden overstijgt, een Songfestivalfinale en Moederdag in aantocht… én een spatje regen dat geen potten breekt, een heerlijke dag dus. Met op de vroege morgen al een NEO-sportcomplex dat werkelijk uitpuilt van de geparkeerd staande auto’s omdat iedereen er voor dag en dauw een balletje trapt, of met een energiek Stedelijk Orkest Borne bijvoorbeeld, dat om half acht al de eerste klant aan een fantastische Moederdag-geranium helpt.

 

Doorloopdag Robin Hood

In Hertme gaat het anders. Daar is het vandaag de grote doorloopdag. Over een kleine twee weken viert het Openluchttheater namelijk de première van Robin Hood, het inmiddels veelbesproken belevingstheater. De nieuwe vestingmuur is gereed, de kleding van alle spelers zit als gegoten en dus worden vanaf negen uur vanmorgen alle theaterstukken nog eens te uit en te na doorgenomen. Het wordt een lange dag, want is het bijna drie uur vanmiddag als de slotscène, het bedanken van het (zogenaamd) aanwezige publiek, op de rol staat.

 

Jos Brummelhuis staat vóór de acteurs en geeft via zijn microfoontje instructies hoe en in welke volgorde te buigen. “Ja, zo gaat ‘ie goed”, klinkt het na enkele herhalingsoefeningen, waarna eenieder huiswaarts kan.

 

In het centrum van Borne lopen her en der glimlachende moeders die trots een aan hen uitgereikte roos meedragen. “Gekregen van de winkel, waar ik wat kocht”, klinkt het als iemand vraagt wie haar toch zo verwent. “Aardig hè…” Dan is het inmiddels ruim 16.00 uur. Het Stedelijk Orkest is los. “Alle geraniums en perkplantjes zijn vandaag van eigenaar gewisseld. We hebben een fantastische dag gedraaid.”

 

Miniconcert Euregio Brassband

Niet veel later stopt op het Dorsetplein een ronkende touringcar. Zo’n twintig leden van de Euregio Brassband stappen uit. In hun ene hand een muziekinstrument, in de ander een muziekstandaardje. Ze snellen naar de overkant, zoeken een plekje vlakbij de oude eik en binnen twee minuten spelen ze hun eerste nummer. Het is de aftrap van een miniconcert ter gelegenheid van hun 65-jarig bestaan. De zevende al van deze dag. Vanmorgen begonnen ze bij ’t Bouwhuis in Enschede en via onder andere het AZC in Azelo en een tuincentrum in Deurningen zijn ze nu weer terug in eigen dorp.

 

Jammer is het dat er niet zo erg veel mensen meer zijn om van hun vrolijke klanken te genieten. Maar de pret is er niet minder om. Het is een zaterdag om in te lijsten. (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lizethe — 14 mei 2017
Nog een last minute moeder of omadagcadeau nodig? Ga naar www.robinhoodinhertme.nl

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024