Moederdag in Dijkhuis
KOOR CANTABILE IN KLEIN CONCERT VOOR BEWONERS

Moederdag in Dijkhuis

Moederdag is ook voor de bewoners van Het Dijkhuis een bijzondere dag. De activiteitenbegeleiders willen graag iets bijzonders vandaag en ze hebben het koor Cantabile bereid gevonden een concert te verzorgen. Het tijdstip is ongewoon: 10.30 uur op zondagmorgen. Maar het kleine Atrium is goed gevuld. De bewoners hebben een mooie roos opgespeld gekregen, er is koffie met iets lekkers en het koor staat klaar. Voor de activiteitenbegeleiding is het een experiment, kijken of het voor herhaling vatbaar is.

 

Marion de Vries verwelkomt iedereen en het koor begint met zichtbaar plezier te zingen. De eerste drie liederen zijn Duitse liederen, daarna volgt een aantal Amerikaanse volksliedjes. Onder andere het bekende He’s gone away uit Les Miserable.

 

Na de pauze wordt het concert voortgezet met meer bekende populaire Engelstalige liedjes. Het concert wordt afgesloten met Gabriellas Säng, een Zweeds lied uit de film As it is in Heaven. Ieder lied wordt met een hartelijk applaus van de toehoorders afgesloten.

 

Bezoek van kinderen en kleinkinderen

Voortdurend komen kinderen en kleinkinderen bij hun moeders op bezoek. Velen met bloemen in de hand en soms komen ze er gezellig bijzitten als de familie hun moeder in het kleine Atrium zien zitten. Ook zie je dat veel moeders door hun kinderen worden opgehaald om bij hen thuis de dag door te brengen.

 

Mevrouw Diepenmaat (foto) krijgt bezoek van haar familie uit Houten. Ze hebben een grote appeltaart naar oma’s recept bij zich. Het ziet er bijzonder lekker uit. Mevrouw Diepenmaat, moeder Thea, kleindochter Barbara en kleinzoon Joris genieten erg van het samenzijn, zo te zien. De taart gaat er ook goed in.

 

Vier meisjes van de Twickelscholen vervullen vandaag een deel van hun maatschappelijke stage. Voor de activiteitenbegeleiding heel prettig om een paar extra handjes te hebben.

 

Na afloop van het concert zie je bewoners en bezoekers lekker op zoek gaan naar een zitje buiten. Het weer is ernaar. De bewoners kregen nog een mooie roos voor moederdag. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024