BVV Borne lonkt naar derde klasse
15-05-2017
KANS OP PROMOTIE MET PERIODETITEL NA ZEGE OP BERGHUIZEN: 1-2

BVV Borne lonkt naar derde klasse

Voor BV Borne wacht nog een leuk toetje na de zondag met 1-2 gewonnen laatste wedstrijd van de competitie tegen Berghuizen. De ploeg van Edwin Louwes verzekerde zich daarmee definitief van de periodetitel in de vierde klasse A en mag daardoor alsnog een gooi doen naar promotie. Zondag ontvangt Borne het Enschedese Emos, dat in 4B op de zesde plaats eindigde en daarmee de laagst geklasseerde periodekampioen van die klasse was. Op Hemelvaartsdag 25 mei is de return in Enschede.

Er was net een regenbuitje gevallen, toen onder de muzikale begeleiding van ‘The eye of the tiger’ de mannen van FC Berghuizen en BVV Borne het veld betraden met leidsman F. van Lune. De gezichten stonden gespannen, ondanks de ontspannen benadering van trainer Edwin Louwes. Hij hamerde er voor de wedstrijd nog op 'lekker te gaan voetballen' om de druk te verlichten.

 

Heerlijk begin
BVV Borne begon scherp aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen en dit resulteerde al in de derde minuut in een doelpunt. Doelman Sander Post vond met een lange pass Mart Kosterink. Die toucheerde de bal slim met het hoofd, waardoor hij de bal via zijn tegenstander kon meenemen en deze met zijn rechtervoet verwoestend in de lange hoek schoot. De keeper van de thuisclub was kansloos bij de alweer veertiende treffer van het seizoen voor Kosterink. Voor de gasten een heerlijk begin van deze voetbalmiddag. BVV Borne verslapte niet en ging verder met wat de trainer had opgedragen, lekker voetballen. Het toegestroomde Bornse voetbalpubliek werd vermaakt.

 

In de elfde minuut liet Wesley Assink het publiek juichen, maar helaas vond zijn kopbal het zijnet. Nog geen twee minuten later kreeg Assink de bal via een pass van Jorrit Jongman voor zijn voeten. Met buitenkantje rechts vond hij de rechter benedenhoek. Nu kon het juichen doorgaan, Borne stond al binnen dertien minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong. Goed voor een eervolle vermelding voor ‘Totokoning’ Dani Isho die dit doelpunt goed had voorspeld.

 

De scherpte leek wat weg te zakken bij BVV Borne, waardoor er een periode aanbrak met meer balbezit voor het team uit Oldenzaal. FC Berghuizen werd een paar keer gevaarlijk met snelle uitvallen en met wat strakke corners voor het doel van doelman Post. Sven Pieterson schoot in de 42ste minuut nog net voorlangs, maar het bleef tot de rust 0-2. Er werd ontspannen thee gedronken en snel even gekeken naar de tussenstanden in de eredivisie. FC Berghuizen deed dat niet, het kwam scherp uit de kleedkamers en gaf zich nog niet gewonnen.

 

Penalty
Er volgden veel harde duels en in de 49ste minuut kreeg FC Berghuizen een penalty. Robin Boomkamp gebruikte zijn handen om een aanvaller van de Oldenzalers van scoren af te houden. Ondanks de redding van Post bleek ook hier weer dat FC Berghuizen scherper was begonnen aan de tweede helft en daardoor belandde de bal via de kluts en Hugo Hagen in het doel van BVV Borne. Het was 1-2 en de gastheren kregen het gevoel dat er meer te halen was, mede omdat de organisatie van BVV Borne niet goed stond. Arbiter Van Lune kreeg het er druk mee en trad streng op tegen spelers die commentaar hadden op zijn leiding.

 

Berghuizen was de baas in de tweede helft en kreeg veel mogelijkheden op de gelijkmaker. Het ‘lekker voetballen’ zat er niet meer in voor Borne. De bal ging, aan beide kanten soms met enig geluk of pech, niet meer in het netje. Het bleef dus 1-2 en dat betekende voor Borne een plek in de nacompetitie en derhalve een kans om te promoveren naar de derde klasse.

Het eerste duel met Emos op ’t Wooldrik begint zondag 21 mei om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie vd Tuuk — 15 mei 2017
Bvv Borne proficiat met het behalen van de 3e periode.
Nu haasje repje naar de 3e klasse A!wwbxe

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020