24 Uur lopen voor goede doel
19-05-2017
GRETIG TEAM STEP ONE BORNE: ‘HET WORDT ÉÉN GROOT FEEST’

24 Uur lopen voor goede doel

Als om klokslag drie uur vanmiddag ook nummer 18 zich meldt in het fluorescerende geel, is de loopgroep compleet. En zo te horen en te zien zijn ze er helemaal klaar voor. Team Step One Borne is een van de twaalf teams die vanaf 17.00 uur bij het ROC van Twente in Hengelo door de 14 Twentse burgemeesters werden weggeschoten voor wat gerust een topprestatie genoemd mag worden. De Twenterun, een 24-uurs estafetteloop over 243 kilometer; en dat allemaal voor het goede doel: de Stichting Kans voor een Kind.

 

Zelfs een magnetron

Om exact 17.09 uur was het de beurt aan de 18 Bornenaren. Monter en lachend op weg naar de eerstvolgende gemeente in de schier oneindig lijkende route: hun eigen woonplaats Borne. Rond 17.45 uur passeerden ze - inmiddels al drijfnat - het Dorsetplein, de Marktstraat in om vervolgens via de Bornsche Maten richting Deurningen te lopen. Enkele uren eerder vertelden Bert Bouwman, Henk Berends, Margo van Eeuwijk en Frank Grotenhuis al dat het aan de voorbereidingen in elk geval niet zou liggen. “Aan werkelijk alles is gedacht”, aldus Berends, “we hebben van tevoren de route verkend, zijn volledig zelfvoorzienend en hebben alles bij ons om onderweg te bivakkeren. Zo nemen we een partytent mee, hebben we voldoende eten en drinken, ja zelfs een magnetron ontbreekt er niet aan…”

 

Twee loopteams

“Moet ook wel”, vult Bert Bouwman aan, “we hebben alles en iedereen heel hard nodig.” De groep bestaat uit twee loopteams van 5 mensen, de rest is entourage. Ze begeleiden de lopers onderweg, hebben de meest noodzakelijke spullen bij de hand en zorgen voor een ongehinderde doorgang. Na zo’n 40 kilometers wordt er van team gewisseld. Het eerste team kan dan enkele uurtjes rusten. En zo gaat het eigenlijk 24 uur lang door.

 

Op de vraag waar ze het meeste tegenop zien, antwoordt Bouwman stellig: “de nacht. Op het lopen kun je je instellen, dat kun je bijna leren. Maar een nacht zonder slaap breekt je op. En dan heb ik het nog niet eens over de weersvoorspellingen, er is ons al de nodige regen beloofd.” Toch hebben de zes vrouwen en twaalf mannen er ontiegelijk veel zin in. Een deel ervan heeft vorig jaar al een soortgelijke ervaring opgedaan tijdens de Roparun, ook al voor het goede doel.

 

Stichting Kans voor een Kind

“Ja, het is werkelijk één groot feest en wat is er mooier dan op deze manier een groep Twentse kinderen te kunnen helpen?” aldus Berends. “Kinderen die het door een lichamelijke of psychische ziekte niet gemakkelijk hebben, of door sociale dan wel maatschappelijke omstandigheden in de problemen raken. Daarvoor is die Stichting Kans voor een Kind en dáárvoor lopen wij.”

 

Daar gaan ze, uit het zicht de Marktstraat in. De eerste 6 kilometers zitten erop en nog zo’n 237 te gaan om zaterdagmiddag rond de klok van vijf weer in Hengelo te arriveren… (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020