Borne op voorsprong in nacompetitie
21-05-2017
DOELMAN SANDER POST TEGEN EMOS MAN VAN DE WEDSTRIJD: 1-0

Borne op voorsprong in nacompetitie

Door het kampioenschap van Saasveldia mag BVV Borne als winnaar van de derde periode meedoen in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. In het eerste duel mochten de Bornenaren zondag thuis aantreden tegen Emos uit Enschede. Door winst met het kleinst mogelijk verschil (1-0) nam de ploeg van Edwin Louwes een voorsprong op Emos. Donderdag staat de return in Enschede op de agenda. Louwes na afloop: “Zij moeten, wij moeten niets!”

Met een heerlijk voorjaarzonnetje en vierhonderd man publiek langs de lijn beloofde het een mooie voetbalmiddag te worden. In het begin van de eerste helft was er een duidelijk verschil zichtbaar in het spel van beide ploegen. Borne bouwde op vanuit de achterhoede en Emos probeerde met lange ballen de snelle aanvallers te bereiken. In beide gevallen resulteerde de gekozen speelwijze in een aantal kansen voor de doelen.

In de twaalfde minuut scoorde Emos. Het arbitrale trio constateerde echter buitenspel, waardoor het doelpunt niet in de boeken kwam. Twee minuten later wederom een snelle uitbraak van Emos, maar Sander Post van Borne keerde het schot en hield zijn doel schoon. Het Bornse middenveld bracht de bal een paar keer in de zestien van Emos, maar de aanvallers slaagden er niet in deze daarna over de doellijn te schieten. Halverwege de eerste helft ontsnapte Borne wederom bij een aanval over rechts van de Enschedeërs, maar het schot trof de lat.

Moment van de ommekeer
Dat was tevens het moment van de ommekeer in de eerste helft. De thuisclub was wakker geschud en nam het initiatief over. Borne stoomde op naar de helft van Emos en ging massaal in de aanval. Door een misverstand tussen de voorwaartsen werd een goede kans in de dertigste minuut niet bekroond met een doelpunt. Ook twee volgende vrije ballen op de rand van de zestien meter werden niet optimaal door de geelzwarten benut.

De slotfase van de eerste helft verliep hectisch. Emos had veel kleine overtredingen nodig om de snelheid uit het Bornse spel te halen. Scheidsrechter Drenth floot bij een stand van 0-0 voor rust.

Borne trapte af voor het tweede bedrijf, maar de gasten namen net als voor de pauze het initiatief. In de 59ste minuut gaf Sander Post, de doelman van Borne, zijn visitekaartje af. Hij pareerde eerst de goed ingeschoten vrije bal vanaf de rand van het strafschopgebied om vervolgens de tweede inzet uit zijn doel te slaan. Coach Edwin Louwes na de wedstrijd: “Sander was vandaag geweldig goed. Hij heeft ons met zijn geweldige reddingen in de wedstrijd gehouden, hij was de man van de wedstrijd.”

Niet zijn dag, toch raak
Vijf minuten later speelde Sander Toebes vanaf de rechterkant Sven Pieterson aan. Pieterson schoot de bal net naast het doel van Emos. Een minuut later ging Borne opnieuw in de aanval. Mart Kosterink haalde uit, maar de bal vond de sluitpost van Emos op zijn weg. In de 71ste minuut kwam Sven Pieterson opnieuw vrij voor het doel, maar het was zondag duidelijk niet zijn dag. Zijn schot ging hoog over.

Acht minuten later was het toch raak. Pieterson werd met een goede pass van achteruit aangespeeld. Na een rush van dertig meter over de rechterflank haalde hij uit en schoot hij de bal tussen de palen: 1-0.

Het roer bij Emos moest om. De Enschedese coach wisselde drie spelers en Emos ging vol in de aanval. Hierdoor kwam er meer ruimte op het middenveld, Mart Kosterink maakte hier gebruik van en ging op het doel van de Enschedeërs af. Zijn schot trof een verdediger van Emos, maar geen doel. In blessuretijd werd het nog even billenknijpen voor het Bornse publiek. Na een counter van Emos in de slotfase, belandde de bal niet tegen de touwen maar verdween deze hoog over het doel.

Na de wedstrijd was aanvoerder en matchwinner Sven Pieterson zichtbaar blij met het resultaat: “Ik heb dan wel het winnende doelpunt gemaakt, maar we hebben dit resultaat als team bereikt”, aldus Pieterson. Hij vervolgde: “Dit is het toetje op de competitie. Als je deze kans krijgt om alsnog te promoveren, dan moet je er ook voor gaan. We hebben als team afgesproken dat voor de volle honderd procent te doen, we zien wel hoever we komen.”
Op de vraag of hij een voorspelling voor aanstaande donderdag wilde doen, antwoordde de aanvoerder: “Het was vandaag voor ons een mooie wedstrijd, daar houden we een goed gevoel aan over. We gaan vol vertrouwen naar Enschede.”

Zichtbaar opgelucht
Ook scheidend trainer-coach Edwin Louwes was zichtbaar opgelucht na negentig minuten nacompetitievoetbal: “Het was geen mooi, maar wel heel erg spannend duel. Het zou een mooie bekroning zijn op dit seizoen en mijn periode bij Borne als we zouden promoveren”, reageerde Louwes.

Donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) staat de return in Enschede op de agenda. De winnaar van deze twee duels moet vervolgens twee keer aantreden tegen VV Oldenzaal om te bepalen welke van beide teams komend seizoen mag uitkomen in de derde klasse. (AS)
 

Foto's © Albert Schopman 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie vd Tuuk — 22 mei 2017
Eerste stapje is gezet !
Op naar de volgende overwinning.
BvvBorne1 veel succes nog in de na kompetitie.

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020