Borne verder, herkansing voor ZV
25-05-2017
STRIJD OM PROMOTIE NAAR DERDE EN VIERDE KLASSE

Borne verder, herkansing voor ZV

Borne heeft nog steeds kansen op een plek in de derde klasse. Het won donderdag de uitwedstrijd bij Emos met ruim verschil (0-3), nadat het zondag thuis al met 1-0 aan de goede kant van de score was gebleven. Zenderen Vooruit moet via een herkansing proberen alsnog de vierde klasse te bereiken. Het kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen GFC (foto), dat zondag voor eigen publiek met 4-1 de sterkste was en zich handhaaft als vierde klasser.

Voor Borne scoorden Mart Kosterink, Danny van Laar en Martijn Hofman. Het mag nu op 28 mei (uit) en 5 juni (thuis) met Oldenzaal uitmaken welke club volgend seizoen in de vierde klasse uitkomt.

Na een droomstart en een 2-0 ruststand was het verzet van de thuisploeg al vroeg gebroken. Na rust maakte BVV Borne het karwei professioneel af.
 

Storm doorstaan
BVV Borne doorstond de verwachte Enschedese storm in de beginfase en vond zelf bij de eerste aanval direct het net. In de elfde minuut kwam Sven Pieterson in balbezit en hij bediende Mart Kosterink met het hoofd. Kosterink controleerde de bal op de rand van het strafschopgebied, liep drie meter en rondde met een hard schot in de rechterhoek prima af. In de 35ste minuut viel de verdiende 2-0. Bij een aanval, opgezet door Wesley Assink die de bal vanuit de verdediging uitstekend bij Sander Toebes in de voeten kopte, bereikte de laatste met een mooie trap Martijn Hofman te bereiken. Die vond op zijn beurt de volledig vrijstaande Van Laar die van dertig meter verwoestend uithaalde en de bal met de wreef hoog in de touwen joeg.

Hofman maakte aan alle onzekerheid een einde door in de 61ste minuut de 3-0 binnen te tikken. Danny van Laar vond Mart Kosterink die op links volledig vrijstond en alle tijd kreeg om de vrijstaande Hofman te bedienen. Van dichtbij was het voor de spits een koud kunstje de derde treffer aan te tekenen.

Tegenslag niet meer te boven
Zenderen Vooruit keek al in de zesde minuut tegen een achterstand aan tegen GFC en kwam die tegenslag niet meer voldoende te boven. Via Robin Sonder meteen na rust, knap uit de draai vanaf de rand van de zestien en halverwege de tweede helft uit een van richting veranderde vrije trap van Ramon van Os kwam het nog wel op voorsprong (2-1) Maar de gelijkmaker van GFC een kwartiertje voor tijd betekende dat het voor een kansloze missie vocht.

GFC beëindigde het duel overigens met negen man. Scheidsrechter Mahadewsing zag zich genoodzaakt in de slotfase rood te trekken voor Daan Zwienink en Collin Mensink van de bezoekers. Ze krijgen beiden hun tweede gele kaart, respectievelijk na het onnodig wegtrappen van de bal en het simuleren van een blessure.

Zenderen Vooruit mag nu de komende twee zondagen tegen Sp. Neede proberen in de eerste herkansing alsnog te slagen en naar de vierde klasse te promoveren. Neede, de nummer twee van de vijfde klasse B, verloor beide duels van Rijnland (0-1 en 1-2). ZV speelt zondag 28 mei om 14.00 uur eerst thuis. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024