ZV veel effectiever dan Neede
28-05-2017
PLOEG UIT ZENDEREN NEEMT VOORSCHOT OP PROMOTIE

ZV veel effectiever dan Neede

Voor Zenderen Vooruit gloort een plek in de vierde klasse. De ploeg van Jacob Posthuma versloeg zondag op eigen veld Sp. Neede met 3-0 en heeft dus prima papieren om op Tweede Pinksterdag (5 juni) op Gelderse bodem het karwei af te maken. Maar zeker is de promotie nog allerminst, beseffen ze in Zenderen maar al te goed. Want de uitslag verbloemde wel behoorlijk dat Neede het betere voetbal op de mat legde en ZV vooral veel effectiever bleek dan de gasten.

“We zijn er nog niet”, klonk het daarom realistisch uit de mond van de coach die zelf in Neede woont en na twee vergeefse pogingen met ZV dus in eigen woonplaats bijn afscheid de kroon op zijn werk bij die club kan zetten. “Neede heeft een goed voetballende ploeg tot de zestien, wij waren vandaag een stuk slagvaardiger. We wisten dat we moesten blijven gaan en positief moesten blijven naar elkaar toe. Ook wij kunnen voetballen, maar als het op fysieke kracht aankomt, hebben we het vaak moeilijk.”

Prachtige uithaal
Posthuma zei geen woord te veel. Al in de eerste helft toonden de bezoekers zich het best voetballende team, maar als ze al kansen kregen produceerden ze vooral afzwaaiers die geen enkele bedreiging vormden voor doelman Myron Eleveld. Halverwege het eerste bedrijf vocht Jelmer Kuipers een duel uit met zijn tegenstander, waarna de bal voor de voeten terecht kwam van Ramon van Os. Die haalde prachtig uit, waarmee ZV tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Nauwelijks later was het al bijna 2-0, toen Van Os vanaf het middenveld met een boogbal de ver voor zijn doel staande goalie van Sp Neede bijna opnieuw verschalkte.

Zestien minuten voor tijd profiteerde Teun Besselink van slecht verdedigen bij de gasten en gaf daarmee ZV wat meer rust. Al in blessuretijd miste de thuisclub vier keer op een rij bij een scrimmage voor het doel van Neede. Omdat de goed fluitende arbiter Bloksma lang liet naspelen, kon Ramon van Os toch nog voor 3-0 zorgen. Hij ontsnapte aan zijn opponent en maakte het karwei alleen voor de Needse doelman uiterst beheerst en fraai af.

“We hebben vandaag loon naar werken gekregen”, vond Jacob Posthuma, die minder blij was met de onnodige gele kaarten voor aanvoerder Bart Beld en de invallers Wouter Pol en Bryan Sonder. Omdat het voor hem de vierde gele prent was, moet Beld in de return toekijken. Voor Zenderen Vooruit zal het ook dan op hard werken aankomen, wil het na twee mislukte pogingen inderdaad richting vierde klasse mogen.

Mocht dat lukken, dan is de kans groot er weer een Bornse derby in de vierde klasse op de agenda komt te staan. BVV Borne is namelijk na het eerste duel met Oldenzaal al vrijwel kansloos voor promotie Het verloor met forse cijfers: 5-1. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024