BVV Borne heeft wondertje nodig
29-05-2017
ZEGE OLDENZAAL VALT GEZIEN SPELBEELD VEEL TE HOOG UIT: 5-1

BVV Borne heeft wondertje nodig

BVV Borne verloor zondag het eerste duel om promotie naar de derde klasse met 5-1 van VV Oldenzaal. Maar anders dan de uitslag doet vermoeden, werden de Bornenaren niet weggespeeld. De thuisploeg counterde er lustig op los en liet Borne het spel maken. De ploeg van trainer Efdwin Louwes heeft in de return een wondertje nodig om de derde klasse nog te bereiken.

Op het Oldenzaalse sportpark was de meegereisde Borne aanhang in de meerderheid en ging ze er eens goed voor zitten. Borne is de laatste tijd in vorm en dwong met goed verzorgd voetbal een plek in de finale af. In het tweeluik moet het afrekenen met derdeklasser VV Oldenzaal. Al na zes minuten was de eerste kans voor Borne, toen Pieterson vanaf eigen helft de diepte in werd gestuurd en vrije doortocht had naar het Oldenzaalse doel. De doelman was echter alert genoeg en een fractie eerder bij de bal en kon een vroege achterstand voorkomen.

Ietwat ongelukkig
Vier minuten had de thuisploeg bij de eerste uitbraak de score kunnen openen, maar de poging strandde tussen een woud van benen in de Bornse verdediging. Borne was gewaarschuwd, maar zocht opnieuw de aanval. Het bouwde op en liet de bal rondgaan. Balverlies op het middenveld leidde echter een counter in en de thuisclub kwam in de twaalfde minuut op een 1-0 voorsprong. De lange bal viel ietwat ongelukkig tussen de Bornse verdediging. De Oldenzaalse spits Te Nijenhuis profiteerde van de geboden mogelijkheid en schoof het leer onder de uitlopende doelman Sander Post door.

Niet veel later een identieke situatie. Wederom leidde balverlies een counter in en in eerste instantie werd een treffer nog voorkomen, maar vanuit de corner die die volgde kwamen de gastheren al in de 23ste minuut via Oude Nijhuis op 2-0. Een domper voor Borne en haar aanhang, maar geen reden tot paniek want de geelzwarten waren voetballend gewoon de betere ploeg. In de 39ste minuut moest Sander Toebes geblesseerd het veld verlaten toen hij na een overtreding ongelukkig terecht kwam en de schouder even uit de kom raakte. Jeroen Vos was zijn vervanger.

Weer in de wedstrijd
In de 45ste minuut kwam Borne verdiend op 2-1. Een voorzet van Danny van Laar werd in het strafschopgebied met de hand geraakt en dit leverde een strafschop op. Sven Pieterson nam zijn verantwoordelijkheid en rondde prima af. Borne zat weer in de wedstrijd.

Na rust was Borne gewoon beter dan Oldenzaal en had het recht op de gelijkmaker. Chiel Kosterink verving Hugo Hagen en de thuisploeg wordt teruggedrongen op eigen helft. Oldenzaal hield continu acht á negen man achter de bal en loerde nadrukkelijk op de counter. Een speelwijze die op het eigen sportpark geen schoonheidsprijs verdient, maar wel zeer effectief bleek. Tussen de 65ste en 75ste minuut liep Oldenzaal zelfs uit naar 3-1 en 4-1. Eerst kreeg het een strafschop na een vermeende handsbal van Robin Boomkamp, die naar eigen zeggen de bal niet met de hand had geraakt. Sahin schoot vanaf elf meter raak.

Lesje in doelmatigheid
Even later kregen de geelzwarten opnieuw een lesje in doelmatigheid, toen met een diepe bal Naafs alleen voor doelman Sander Post verscheen en geen fout maakte in de afronding. Trainer Edwin Louwes van BVV Borne probeerde met een wissel nog iets te forceren. Dani kwam er in voor Van Laar, maar zag in de slotfase Oldenzaal zelfs nog een keer scoren en in de 89ste minuut Mars de 5-1 maken.

Borne had kansen gehad om te scoren en had 65% balbezit maar had het geluk niet aan zijn zijde deze middag. Toch mag het trots zijn op het resultaat tot nu toe. Tot de allerlaatste speelronde doet het dit seizoen nog mee en het mag Tweede Pinksterdag vriend en vijand proberen te verrassen als de Oldenzalers op bezoek komen. Op sportpark ’t Wooldrik wordt om 14.00 uur afgetrapt.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Spelend leren volleyballen in rulle zand

Het is Moederdag. Menigeen verrast mams met ontbijt op bed, een mooie tekening, een fleurig...
09-05-2021

Volleybalspeeltuin voor kinderen

Dat volleybal voor kinderen op de basisschool in een ‘andere vorm’ wordt aangeboden,...
04-05-2021

Zwembad is weer open

Zwemlessen kunnen vanaf deze maandag weer plaatsvinden in het Bornse zwembad. De schade die...
03-05-2021

Jette Kuipers van Talentteam naar Apollo

Na Marit Zander presenteert volleybalvereniging Apollo 8 haar tweede versterking: Jette Kuipers...
02-05-2021

Dit jaar nog geen Avond4daagse

De organisatie van de Wandel4daagse in Borne heeft besloten de komende editie te annuleren....
01-05-2021

Marit Zander versterkt dames 1 Apollo 8

Marit Zander (16 jaar) maakt bij Apollo 8 de overstap van het tweede team naar de eerste...
30-04-2021