Theo Peters coach heren Harambee
30-05-2017
NIEUWE UITDAGING EX-TRAINER ECARE APOLLO 8 BIJ STUDENTENCLUB

Theo Peters coach heren Harambee

Theo Peters zet zijn loopbaan als volleybalcoach voort bij het Enschedese Harambee. De 68-jarige Bornenaar, die de afgelopen seizoenen trainer was van de herenselectie van Ecare Apollo 8, wordt bij de studentenvereniging de opvolger van volleybalgoeroe Cees Jansen en krijgt er de herenteams onder zijn hoede.

Peters had diverse opties voor de komende jaargang, maar koos uiteindelijk voor de club die zich in het rijtje kandidaten het laatst bij hem meldde. Aanvankelijk richtte hij zijn vizier op een functie als coach bij een damesteam uit de Tweede Bundesliga in Duitsland. “Na lang overwegen heb ik er mede met het oog op de privésituatie toch voor gekozen dichter bij huis te blijven en af te zien van vaker en langer reizen.”

Termijn overbruggen
Net als Ecare Apollo 8, dat onder zijn leiding op de slotdag van de competitie degradeerde naar de tweede divisie, moest ook Harambee onlangs een stap terug doen. Het komt volgend seizoen uit in de derde divisie. “Tijdens de competitie is daar twee derde van de basis weggevallen, omdat studenten op een gegeven moment uitzwerven. Het is de ploeg net niet gelukt zich te handhaven. Het wordt mijn missie de draad weer op te pakken en te proberen er dusdanig structuur in te brengen dat een selectie een termijn van drie tot vier jaar kan overbruggen, waarin studenten in Enschede doorgaans vertoeven. Maar ik ben weliswaar coach van het vlaggeschip van de vereniging, ik heb altijd wel een verenigingsgevoel en kijk ook naar wat ik teams daaronder kan geven."

Hij vervolgt: "Het lijkt me wel een uitdaging een keer studentenspelers op te peppen op een manier waarop ze plezier in het volleybal houden maar toch proberen prestaties na te streven. Qua volleybalfilosofie liggen Cees Jansen en ik dicht bij elkaar en de jongens van Harambee hebben daar veel binding mee. Ik heb toegezegd voor één seizoen, hoe lang dat uiteindelijk wordt hangt af van het wederzijds respect dat we voor elkaar kunnen opbrengen. Maar ik heb er zin in.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024