Wordt het wandelen of fietsen?
30-05-2017
VIERDAAGSES DIT KEER OP DEZELFDE DATA: VAN 12 TOT EN MET 15 JUNI

Wordt het wandelen of fietsen?

Wordt het wandelen of fietsen? Dat is voor diverse gezinnen de vraag nu de organisaties van de Avondvierdaagse voor wandelaars en de Familie Avond Fiets4daagse dezelfde data hebben gekozen voor hun evenement: van maandag 12 tot en met 15 juni. Normaliter worden ze altijd in de eerste twee weken van juni na elkaar gehouden.

“We vinden het heel vervelend”, zegt coördinator Ronald Boxem van de Avond4daagse Borne. “Maar dit jaar konden we de wandelvierdaagse helaas niet zoals gebruikelijk in de eerste week van juni houden. Ook scholen zitten met een planning, waarmee we rekening moeten houden. De tweede week van juni kwam ons deze ronde beter uit.

Helaas hebben we te laat te horen gekregen en in de gaten gehad dat dan ook de fietsvierdaagse is. We zijn er ondertussen al mee bezig om ons evenement volgend jaar weer in de eerste week van juni te houden, maar we kunnen het voor dit jaar jammer genoeg niet meer terugdraaien.”

Altijd in tweede week
Aan de wandelvierdaagse wordt vooral deelgenomen door basisscholieren en hun ouders, de fietsvierdaagse trekt doorgaans een wat ouder publiek. “Maar we kijken ook steeds meer naar de jeugd”, stelt Bert de Groote van de Bornse Schaats- en Skeelervereniging, die de fietsvierdaagse organiseert . “We hebben routes uitgezet van twintig tot 22 kilometer, zodat ook jongeren kunnen meefietsen. Maar de ouders die met hun kinderen gaan wandelen missen we nu. Ons evenement is altijd in de tweede week van juni. Als daar Tweede Pinksterdag in valt, beginnen we een dag later, op dinsdag. Eerlijk gezegd hadden we wel verwacht dat de gemeente zou ingrijpen, toen ook voor de wandelvierdaagse de vergunning binnenkwam.”

De ongelukkige ‘doublure’ kan betekenen dat wandelaars en fietsers elkaar op een gegeven moment op dezelfde plek treffen. Ronald Boxem:” Het kan zijn dat ze elkaar in Azelo een keer tegenkomen, maar dan gaat het hooguit om een heel klein stukje van de route. Het blijft wel jammer dat het zo gelopen is en dat er geen overleg is geweest, want we vissen natuurlijk wel voor een deel in dezelfde vijver. Het zij zo, het is even niet anders. ”

Voor eerst door Bornsche Maten
Overigens doen de wandelaars dit jaar voor het eerst de Bornsche Maten aan. Op woensdag wordt om die reden niet vertrokken bij het traditionele startpunt op het sportpark van BVV Borne, maar bij De Veste. Van daaruit zetten de lopers van de vijf kilometer koers richting Piepersveld om na het Spanjaardgemaal linksaf te slaan en via het bospad richting de Stroom-Esch te lopen. Door een deel van de Bornsche Maten keren ze terug naar De Veste. De wandelaars van de tien kilometer gaan bij het gemaal rechtdoor en daarna linksaf naar Hotel Jachtlust in Hertme, daarna een klein stukje richting Saasveld en via Hertme, Stroom-Esch en Bornsche Maten naar de finish bij De Veste. (WP)

Hier meer info over de wandelvierdaagse en de fietsvierdaagse.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024