Voetballers Iemnschelf niet naar Zeist
NA GESLAAGD SCHOOLKAMP IS DERDE PLAATS DISTRICT HOOGST HAALBARE

Voetballers Iemnschelf niet naar Zeist

De voetballers van het Iemnschelf zijn er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindronde van de strijd om het nationaal kampioenschap voor basisscholen in Zeist. De ploeg was in het eindtoernooi van het District Oost in Lichtenvoorde een maatje te klein voor Laren. Het revancheerde zich vervolgens knap tegen aartsrivaal Weerselo, dat met 5-0 een pak voor de broek kreeg en eindigde daarmee als derde.

Dat de Bornse jongens er net een zeer geslaagd schoolkamp in Ootmarsum hadden opzitten, werkte niet bevorderlijk voor de sportieve prestatie in het eerste duel. Wel een goede teambuilding zo'n kamp, maar een topwedstrijd spelen na twee nachten met slechts een paar uurtjes slaap bleek toch wat veel gevraagd. Al na vijf minuten keek ’t Iemnschelf tegen een achterstand aan: 1-0.

Een volgende treffer van Laren werd nog afgekeurd, omdat de goed oplettende grensrechter van de Bornenaren had gezien dat de bal door de tegenstander met de hand was meegenomen, maar het bleek uitstel van executie. De 2-0 van Laren bleef niet lang uit. Op slag van rust was de spanning terug, toen Leco Zeevalkink bij een mooie uitbraak van ’t Iemnschelf onderuit werd gehaald. Pepijn ten Donkelaar nam de vrije trap en de ‘Anschlusstreffer’ was een feit: 2-1.

Het in de pauze doorgesproken tactisch plan ging niet op, want toen doelman Jayden Wagenaar de bal naar voren wilde schieten, nam hij per ongeluk een stuk grond mee en profiteerde een tegenstander dankbaar: 3-1. ’t Iemnschelf kreeg nog wel een mooie kans. Quinten Posthuma speelde de bal mooi strak naar Siem van Olffen. Die passte door naar de razendsnelle Vigo Platenkamp, maar diens schot ging voorlangs. Het fittere Laren scoorde vervolgens uit een scrimmage 4-1 en daarna uit een rebound zelfs nog de 5-1. Bij ’t Iemnschelf zijn de spreekwoordelijke knollen echt op. “Die liggen vast ergens bij kampeerboerderij de Roezenberg in Ootmarsum”, suggereerde een van de begeleidende ouders.

In de strijd om de derde plaats is net als in de twee voorgaande rondes de St. Aloysiusschool uit Weerselo, die het niet had kunnen bolwerken tegen Arnhem, de tegenstander. Ondanks de teleurstellende afloop van hun eerste wedstrijd, de warmte en vermoeidheid werd er door beide teams goed gevoetbald. Weerselo nam in het begin het initiatief en kreeg ook een goede kans, maar doelman Jayden Wagenaar bleek klemvast.

In vijfde versnelling
Vanuit een goede opbouw via Noah Leferink, Quinten Posthuma en Jasper Olde Veldhuis werd Cas Blenke vrijgespeeld en die rende in zijn vijfde versnelling de laatste man voorbij richting goal. Zijn tegenstander hield hem echter vast Weerselo moest met tien man verder en Cas schoot de bal onberispelijk langs de muur en de keeper: 1-0. Reden om te juichen, ook voor de supporters Jasmijn, Jort, Anne-Fleur, Alysia en Fleur. ’t Iemnschelf dacht daarna een strafschop te krijgen toen Pepijn ten Donkelaar binnen de lijnen onderuit werd gehaald, maar de scheidsrechter besliste anders en legde de bal net buiten de zestien meter. Pepijn schoot de vrije trap over de muur, maar ook een halve meter over het doel.

In de tweede helft liep ’t Iemnschelf uit naar een forse zege. De stabiele verdediger Niels Schothuis vond Cas Blenke en deze passeerde zijn tegenstander op fantastische wijze. Cas speelde de bal vervolgens goed in de voeten van Pepijn ten Donkelaar, die zijn tegenstander uitkapte en met links de linkerhoek vond: 2-0.

Na goed voorbereidend werk van Noah Leferink, Jasper Olde Veldhuis en Mats Annink mocht Thijmen Pelle een corner nemen, waaruit Vigo Platenkamp vlekkeloos raak knikte: 3-0. Weerselo probeerde -soms wat te letterlijk- terug te vechten, maar na een verre uittrap van Jayden Wagenaar bezorgde Leco Zeevalkink de bal bij Vigo Platenkamp die voor aan fraaie afronding tekende: 4-0.

Oplopende gemoederen
Ondanks de ruime voorsprong van ’t Iemnschelf liepen de gemoederen soms nog hoog op en werden zelfs twee Bornse spelers al dan niet terecht van het veld gestuurd. Gelukkig werd er in het laatste gedeelte van de wedstrijd van beide kanten weer gevoetbald en net voor het laatste fluitsignaal bracht Vigo Platenkamp met een prachtig stiftje over de keeper de eindstand zelfs nog op 5-0.

Al met al is de derde plaats in het District Oost toch een geweldig eindresultaat voor de jongens van groep 8 van 't Iemnschelf uit Borne en reden om erg trots te zijn. 't Iemnschelf moest het in Lichtenvoorde overigens stellen zonder Sem Fransen (vakantie) en Quinten Kamst, die bij het schoolkamp in Ootmarsum zo onfortuinlijk was een arm te breken. Jasper Olde Veldhuis werd daarom uit groep 7 aan de groep toegevoegd.


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Spelend leren volleyballen in rulle zand

Het is Moederdag. Menigeen verrast mams met ontbijt op bed, een mooie tekening, een fleurig...
09-05-2021

Volleybalspeeltuin voor kinderen

Dat volleybal voor kinderen op de basisschool in een ‘andere vorm’ wordt aangeboden,...
04-05-2021

Zwembad is weer open

Zwemlessen kunnen vanaf deze maandag weer plaatsvinden in het Bornse zwembad. De schade die...
03-05-2021

Jette Kuipers van Talentteam naar Apollo

Na Marit Zander presenteert volleybalvereniging Apollo 8 haar tweede versterking: Jette Kuipers...
02-05-2021

Dit jaar nog geen Avond4daagse

De organisatie van de Wandel4daagse in Borne heeft besloten de komende editie te annuleren....
01-05-2021

Marit Zander versterkt dames 1 Apollo 8

Marit Zander (16 jaar) maakt bij Apollo 8 de overstap van het tweede team naar de eerste...
30-04-2021