Joris Lentfert iets te overmoedig
05-06-2017
OP WEG NAAR TOPKLASSERING EINDIGT NK-RACE IN ASSEN IN GRINDBAK

Joris Lentfert iets te overmoedig

Joris Lentfert bleek zaterdag een tikje te overmoedig in de derde race van het NK SuperCup 600 op het circuit van Assen. De motorcoureur uit Borne was hard bezig te bewijzen dat zijn zesde plaats van de tweede wedstrijd geen incident was en opnieuw op weg naar een hoge klassering. Maar bij het ingaan van de vierde ronde ging het mis, toen hij probeerde het gaatje met het voor hem rijdende groepje te dichten. Joris Lentfert gleed onderuit en belandde teleurgesteld in de grindbak.

Lentfert: “Wat verschrikkelijk balen, ik wilde net wat te veel. Het gaatje met het groepje voor mij was niet al te groot en omdat ik al in de tweede ronde mijn PR ruim had verbeterd had ik veel vertrouwen. Ik ben er gewoon vol voor gegaan, met helaas een verkeerde afloop. Eenmaal in de grindbak was de teleurstelling groot. Maar al snel kwam het besef dat we tot aan de crash een top weekend hebben gehad met opnieuw veel progressie. Het rijden gaat gewoon erg goed. Gelukkig heb ik zelf niks en valt de schade aan de motor mee.”

Nog nooit zo snel
De trainingen van vrijdag verliepen vanaf het eerste moment prima, Joris Lentfert reed op oude banden nog nooit zo snel. Zaterdag, waarbij het er echt om ging in de kwalificaties, trok hij de opgaande lijn verder door. In beide kwalificaties verbeterde hij zijn persoonlijke toptijd, met als resultaat een fraaie zevende startplaats voor de race van die middag.

Die kende voor Joris Lentfert nog geen optimale start, maar verliep wel stukken beter dan in de vorige twee wedstrijden. De Bornenaar verloor wel twee plaatsen, maar werkte zich snel naar voren. Met mooie inhaalacties lag hij in de derde ronde al op een zesde plek. Dat gaf hem zoveel vertrouwen dat het gevoel had dat er nog meer in zat. In een poging om het gaatje te dichten naar het groepje voor hem gleed hij echter over het voorwiel onderuit. “Heel erg jammer, want ik zat er weer mooi bij en heb me ook nu weer goed kunnen laten zien bij de beste tien en heb mijn persoonlijk verbeterd naar 1.45,2.”

Al komend weekend (10 en 11 juni) staan de races 4 en 5 op het programma. Deze worden verreden op het Duitse circuit van Oschersleben. Vorig jaar werd daar voor het kampioenschap geen race gehouden, maar het is een circuit dat Joris Lentfert goed ligt. “Mooi dat ik dan meteen revanche kan nemen.”

Foto boven © Wegraceinfo

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024