Eindelijk promotie Zenderen Vooruit
PLOEG BLIJFT MAAR NET OVEREIND IN THRILLERACHTIG DUEL

Eindelijk promotie Zenderen Vooruit

Zenderen Vooruit is vierdeklasser. Het verloor een thrillerachtig verlopen duel met 4-2 van Sportclub Neede, maar omdat het thuis met 3-0 had gewonnen is promotie na twee eerdere vergeefse pogingen een feit. Beide treffers van ZV werden gescoord door Ramon van Os. De ploeg van Jacob Posthuma dankte het verder vooral aan doelman Myron Eleveld dat het ook nu beter voetballende Neede niet meer doelpunten maakte en niet zelf de stap omhoog mag zetten.
 

Het leek er in de eerste helft niet op, dat Zenderen het uiteindelijk nog zo lastig zou krijgen in Neede en dat de ontmoeting zou ontaarden in een duel van bloed, zweet en tranen, waarbij het voor de 300 fans die met ZV waren meegereisd behoorlijk billen knijpen werd. Want binnen een kwartier schoot Ramon van Os de gasten naar 0-1, nadat hij de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg.

In de 22ste minuut werd het weliswaar gelijk door Hesselink, maar nauwelijks een minuut later ging Van Os goed door na een ferme uittrap van Myron Eleveld en deponeerde hij de bal met een secuur lobje in het doel van de thuisclub: 1-2. Dat beide ploegen vervolgens met die stand gingen rusten, was een waar mirakel. Neede claimde na een half uur niet onbegrijpelijk een strafschop, maar kreeg die niet. Het raakte daarna de paal naast Eleveld, die drie minuten voor tijd zelf met een prachtige redding een inzet uit de bovenhoek ranselde.

Alles of niets
Na rust besloten de gastheren over te gaan tot een alles of niets-spelletje, dat Zenderen Vooruit gaandeweg steeds meer in het nauw bracht. De 2-2 viel al zes minuten na de pauze, toen linkerspits Radstake van Neede fraai door de weifelende defensie van ZV soleerde. Nadat Myron Eleveld opnieuw een bal uit bovenhoek had weggewerkt, had Ramon van Os zijn ploeg in veilige haven kunnen brengen. Hij maakte zich halverwege het tweede bedrijf prima vrij, maar de bal verdween niet over de achterlijn.

Sp. Neede hield daardoor moed en die betaalde zich uit in de vorm van een voorsprong, toen opnieuw Radstake vanaf links een solo doeltreffend afrondde. Opnieuw weigerde arbiter van dienst Geerdink daarna Neede een penalty toe te kennen, wat de protesterende trainer Stijn Kistemaker van de gastheren op een rode kaart kwam te staan. Acht minuten voor tijd van het veel meer spannende dan fraaie duel verschalkte Ramon van Os de goalie van Sp. Neede bijna met een schitterende lob, maar de bal stuiterde langs de verkeerde kant van de paal.

Afgerekend met een obsessie
En vier minuten later pikte de spits een ‘verloren’ bal op om met een gave actie voor de keeper op te duiken. Diens been voorkwam de beslissende treffer. In de turbulente blessuretijd die volgde, maakte Neede zelfs nog de 4-2 via Hesselink, maar verder kwam het niet meer. "We hebben het lekker spannend gehouden voor het publiek", grapt Teun Besselink. Na het laatste fluitsignaal rolde alles wat Zenderen Vooruit was over elkaar heen. Er was eindelijk afgerekend met een obsessie, Zenderen is na vier jaar afwezigheid terug in de vierde klasse.

De naar Langeveen vertrekkende trainer Jacob Posthuma neemt afscheid met promotie en wordt opgevolgd door Ruud Ottenhof. Zoals het er nu naar uitziet blijft het team verder bij elkaar. NEO hoopte even dat Ramon van Os naar de derdeklasser zou overstappen, maar die blijft zijn club trouw. "Ik wil met deze ploeg kijken hoe we het in de vierde klasse doen." (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina

ZV naar de vierde klasse


  Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

  Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
  29-11-2020

  Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

  Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
  26-11-2020

  Marith Breuker 600ste Smash-lid

  Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
  16-11-2020

  Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

  ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
  09-11-2020

  Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

  Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
  08-11-2020

  Geen Sportgala Borne 2020

  Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
  29-10-2020