Eindelijk promotie Zenderen Vooruit
PLOEG BLIJFT MAAR NET OVEREIND IN THRILLERACHTIG DUEL

Eindelijk promotie Zenderen Vooruit

Zenderen Vooruit is vierdeklasser. Het verloor een thrillerachtig verlopen duel met 4-2 van Sportclub Neede, maar omdat het thuis met 3-0 had gewonnen is promotie na twee eerdere vergeefse pogingen een feit. Beide treffers van ZV werden gescoord door Ramon van Os. De ploeg van Jacob Posthuma dankte het verder vooral aan doelman Myron Eleveld dat het ook nu beter voetballende Neede niet meer doelpunten maakte en niet zelf de stap omhoog mag zetten.
 

Het leek er in de eerste helft niet op, dat Zenderen het uiteindelijk nog zo lastig zou krijgen in Neede en dat de ontmoeting zou ontaarden in een duel van bloed, zweet en tranen, waarbij het voor de 300 fans die met ZV waren meegereisd behoorlijk billen knijpen werd. Want binnen een kwartier schoot Ramon van Os de gasten naar 0-1, nadat hij de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg.

In de 22ste minuut werd het weliswaar gelijk door Hesselink, maar nauwelijks een minuut later ging Van Os goed door na een ferme uittrap van Myron Eleveld en deponeerde hij de bal met een secuur lobje in het doel van de thuisclub: 1-2. Dat beide ploegen vervolgens met die stand gingen rusten, was een waar mirakel. Neede claimde na een half uur niet onbegrijpelijk een strafschop, maar kreeg die niet. Het raakte daarna de paal naast Eleveld, die drie minuten voor tijd zelf met een prachtige redding een inzet uit de bovenhoek ranselde.

Alles of niets
Na rust besloten de gastheren over te gaan tot een alles of niets-spelletje, dat Zenderen Vooruit gaandeweg steeds meer in het nauw bracht. De 2-2 viel al zes minuten na de pauze, toen linkerspits Radstake van Neede fraai door de weifelende defensie van ZV soleerde. Nadat Myron Eleveld opnieuw een bal uit bovenhoek had weggewerkt, had Ramon van Os zijn ploeg in veilige haven kunnen brengen. Hij maakte zich halverwege het tweede bedrijf prima vrij, maar de bal verdween niet over de achterlijn.

Sp. Neede hield daardoor moed en die betaalde zich uit in de vorm van een voorsprong, toen opnieuw Radstake vanaf links een solo doeltreffend afrondde. Opnieuw weigerde arbiter van dienst Geerdink daarna Neede een penalty toe te kennen, wat de protesterende trainer Stijn Kistemaker van de gastheren op een rode kaart kwam te staan. Acht minuten voor tijd van het veel meer spannende dan fraaie duel verschalkte Ramon van Os de goalie van Sp. Neede bijna met een schitterende lob, maar de bal stuiterde langs de verkeerde kant van de paal.

Afgerekend met een obsessie
En vier minuten later pikte de spits een ‘verloren’ bal op om met een gave actie voor de keeper op te duiken. Diens been voorkwam de beslissende treffer. In de turbulente blessuretijd die volgde, maakte Neede zelfs nog de 4-2 via Hesselink, maar verder kwam het niet meer. "We hebben het lekker spannend gehouden voor het publiek", grapt Teun Besselink. Na het laatste fluitsignaal rolde alles wat Zenderen Vooruit was over elkaar heen. Er was eindelijk afgerekend met een obsessie, Zenderen is na vier jaar afwezigheid terug in de vierde klasse.

De naar Langeveen vertrekkende trainer Jacob Posthuma neemt afscheid met promotie en wordt opgevolgd door Ruud Ottenhof. Zoals het er nu naar uitziet blijft het team verder bij elkaar. NEO hoopte even dat Ramon van Os naar de derdeklasser zou overstappen, maar die blijft zijn club trouw. "Ik wil met deze ploeg kijken hoe we het in de vierde klasse doen." (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina

ZV naar de vierde klasse


  Mirjam Pol houdt zich prima staande

  Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
  16-09-2019

  Met bonzende harten op de Harley

  Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
  16-09-2019

  Fraaie opening Dexter Oude Egberink

  De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
  16-09-2019

  Borhave verliest van Handbal Venlo

  Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
  15-09-2019

  Jeugd vermaakt zich op NK Beach

  Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
  09-09-2019

  Twentse derby voor Borhave

  In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
  08-09-2019