Feest voor echtpaar Boers
ZESTIG JAAR GEHUWD, EEN MIJLPAAL

Feest voor echtpaar Boers

Ze leerden elkaar kennen in Hengelo, bij ARJOS-Hengelo. ARJOS staat voor Anti Revolutionaire Jongeren Organisatie, de jongerenafdeling van de toenmalige Anti Revolutionaire Partij. De ARP is later opgegaan in het huidige CDA.

 

Ria Boers is in Amsterdam geboren en kwam op 10-jarige leeftijd met haar familie naar Hengelo. Gerrit Boers is in Heino, Salland, geboren en na wat omzwervingen via een sollicitatie in Hengelo terecht gekomen.

Ria Boers en Gerrit Boers waren al jong politiek bewust en zijn dat ook hun hele leven gebleven. Dat ze elkaar via de politiek leerden kennen, is dan ook niet zo verwonderlijk. Ook nadat ze in Borne kwamen wonen, was de politiek een onderdeel van hun leven. Ria Boers vond wonen in Hengelo minder prettig en toen het project aan de Heemskerkstraat zich aandiende, schreven zij zich in. Vanaf 1968 wonen ze al met veel plezier in die wijk. Ria Boers vertelt dat zij zich meteen thuis voelde in Borne.

 

Gerrit Boers heeft een aantal perioden als gemeenteraadslid meegemaakt. Ria Boers was secretaris van het CDA in Borne. Nu volgen ze de politiek nog wel, maar zijn niet meer zo heel erg actief.

 

Levensloop

Gerrit Boers, van beroep elektrotechnisch ingenieur, solliciteerde bij de Heemaf en bleef daar werkzaam. Toen hij zijn pensioen naderde en de Heemaf ging verbouwen, lag een groot deel van het archief in de kelder. Gerrit Boers heeft zich daarover ontfermd en schreef een boek: `Oplichtende Vonken. Mijn werkzame leven en de geschiedenis van Heemaf en elektrotechniek in Nederland.` Het archief heeft hij later aan het archief van de Heemkundevereniging Borne geschonken.

 

Het echtpaar heeft drie kinderen, twee zonen met schoondochters en een dochter met schoonzoon. Berend, de oudste, woont in Borne, zijn broer Jan in de Beemster en zijn zus Aty in Amsterdam. Berend heeft twee zoons, zijn broer Jan heeft een dochter. Ook is net een kleindochter in de familie geboren, Yasmine is nu een maand oud.

 

Gezondheid

De gezondheid van het echtpaar is nog redelijk, al betreurt Gerrit Boers het wel dat hij nog maar weinig zicht heeft. Gelukkig zijn ze met de moderne computerontwikkelingen meegegaan zodat Gerrit Boers via de IPad nog wat kan lezen. Ria Boers bedient de computers en IPad net zo goed. Gerrit Boers vertelt dat in zijn begintijd bij de Heemaf nog met transitoren in de communicatie gewerkt wordt. Het begin van het computertijdperk maakt hij van nabij mee. Voor technische computerhulp kunnen ze een beroep doen op beide kleinzoons, zij werken beiden als ICT-er.

 

Feest

Vandaag heeft burgemeester Rob Welten de felicitaties namens de gemeente overhandigd. Het echtpaar stelt de geste zeer op prijs.

In hun gezellig ingerichte woonkamer hangt een groot doek waarop een prachtige bruidsfoto (foto midden) staat afgebeeld. Het doek kwam gisteren, net op tijd dus, aan. Zoon Berend heeft het in Noorwegen laten afdrukken.

 

Zaterdag aanstaande wordt het huwelijksfeest gevierd in de Houtmaat. De hele familie, inclusief de broers en zussen van het echtpaar, zullen aanwezig zijn. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lineke Faulhaber — 08 jun 2017
Van harte gefeliciteerd! Ik wens jullie nog veel gelukkige jaren samen! 🍾🍀

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024