Ben Haarhuis nieuwe schutterskoning
ROMP VOGEL VALT NA 303 SCHOTEN

Ben Haarhuis nieuwe schutterskoning

Ben Haarhuis is de nieuwe koning van de Bornse Schutters Vereniging. Met schot 303 haalde de net zeventig jaar geworden Haarhuis bij theehuis De Karmeliet de houten vogel naar beneden en mocht hij zich de opvolger noemen van Albert van Wezel. Ben Haarhuis wordt zaterdagavond tijdens het feestelijke programma samen met zijn vrouw Ineke als nieuwe koningspaar geïnstalleerd.

Het was lang bijzonder spannend bij de ontknoping van het koningsschieten, waar uiteindelijk ook Theo Lassche, Rob Munsterhuis, Peter Roetgerink, Herbert Sonder en Bert Tinselboer nog jacht maakten op de titel. De linkervleugel van de vogel met eiken romp, vervaardigd door Jan de Jong, werd na circa 125 schoten van de romp geschoten door Fons Kroeze, na ongeveer het dubbele aantal maakte Rob Munsterhuis de rechtervleugel buit.

Al zeventien jaar
Al zeventien jaar is hij lid en al jaren aast hij erop de beste schutter van de BSV te zijn. Ben Haarhuis heeft er lang op moeten wachten voor het zover was. "Het moest gebeuren", vindt hij, nog niet vrij van de ontlading nadat het beslissende schot is afgevuurd.


"Ik ben heel blij, mijn hart gaat nog steeds tekeer van opwinding. Dit is echt mooi." Vrouw Ineke neemt samen met hem geëmotioneerd de felicaties van Ben's collega-schutters en bezoekers in ontvangst.

Jan de Jong heeft de vogel geprapeerd. "De romp van negen centimeter dik eiken, de vleugels van meubelplaat", legt hij uit. "Je probeert de vogel zo te maken, dat hij niet na een paar schoten naar beneden komt. In eerste instantie probeer je wel vleugels zo in elkaar te zetten dat ze die er vrij snel af kunnen schieten, maar dat duurde vandaag best behoorlijk lang. Met de romp ging het daarna wel vrij snel."

Voor het eerste schot van het koningsschieten was dit keer gemeentesecretaris Gert-Jan Rozendom uitgenodigd. Na hem mochten aftredend koning Albert van Wezel en regerend keizer Thomas Jacobs de volgende gaten in de vogel schieten. (WP)

Op de foto hieronder de zes kandidaten, die uiteindelijk voor de titel gingen. Vanaf links Ben Haarhuis, Bert Tinselboer, Theo Lassche, Rob Munsterhuis, Peter Roetgerink en Herbert Sonder.


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024