Vijfenzestig… en springlevend!
10-06-2017
JUBILEUMCONCERT EUREGIO BRASSBAND KLINKT ALS EEN KLOK

Vijfenzestig… en springlevend!

In 1952 begonnen ze als Fanfare De Bazuin, om in de jaren ’70 te transformeren tot een brassband. Nu, in de zomer van 2017, vieren ze hun 65-jarig jubileum onder de naam Euregio Brassband. En dat doen ze met verve. De bijna 30 muzikanten, afkomstig uit de wijde omtrek en onder de bezielende leiding van dirigent Ronny Buurink, maakten er zaterdagavond in een vol Kulturhus in elk geval geen geheim van hun feestje te vieren.

 

Rap van de tongriem

Daarbij werden ze niet in de laatste plaats behoorlijk geholpen door Bas Westerweel, normaliter radio- en tv-presentator, met enkele lijntjes in het Bornse. En zo kon het gebeuren dat de rap van de tongriem gesneden babbelaar de verschillende onderdelen van het concert luchtigjes en humorvol aan elkaar praatte. Zo af en toe nam ‘ie enkele muzikanten en hun instrumenten op de hak, terwijl ook de verschijning van Marcel Bergboer -in Tiroler outfit en met zijn mega alphoorn- de nodige hilariteit en scherpzinnigheden opleverden.

 

Een solo om in weg te dromen

Spelenderwijs attendeerde hij de bezoekers tussen de nummers door op de verschillende instrumenten, waaronder de solo cornet en trombone, terwijl hij op een ander moment korte gesprekjes aanknoopte met enkele muzikanten. Zo bleek Renske Vriesema al sinds 2002 lid van de band te zijn en daarmee het record in handen te hebben.

 

Ook voor Peter Tetteroo (foto rechts) met zijn bugel vroeg Westerweel speciale aandacht. Zijn solo in het nummer Ye Banks and Braes was er een ‘om in weg te dromen’, aldus de presentator.

 

Het programma na de pauze werd voor een belangrijk deel ingekleurd door Soul & Gospelchoir Sing with Spirit. De 20 zangers en zangeressen van dit Bornse koor leggen hun kwalitatieve lat hoog en dat was goed te horen. Zo klonken de nummers ‘Amen’ en het muzikaal complexe ‘Something inside so strong’ van Labi Siffre als om door een ringetje te halen. Het applaus vanaf de volgepakte tribune mocht er dan ook zijn. Al met al een heerlijke avond dus, waarbij jubilarissen én publiek moeiteloos aan hun trekken kwamen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024