‘Goed gesprek’ over Melbuul’ndagen
ORGANISATIE EN GEMEENTE HELPEN MISVERSTANDEN UIT WERELD

‘Goed gesprek’ over Melbuul’ndagen

De organisatie van de Melbuul’ndagen en de gemeente hebben maandagochtend in een verhelderend gesprek de rijen gesloten. Beide partijen zijn het erover eens geworden dat het dorpsfeest, dat voor 24 tot en met 27 augustus op de agenda staat, gewoon doorgang kan vinden. Burgemeester Rob Welten: “Er waren wat misverstanden, die zijn zonder boos op elkaar te worden uit de weg geruimd.”

“We hebben over een aantal punten gesproken die kennelijk niet helemaal duidelijk waren”, aldus de burgemeester. “Zoals over de geluidsnorm en het aantal dagen dat de versterking van de muziek is toegestaan. Bij de Melbuuln’ndagen waren ze even bang dat ze een dag meer terug moesten naar 75 dB maar dat is nooit onze bedoeling geweest. De evenementen die de afgelopen drie jaren bewezen hebben goed te draaien, hebben voorrang op andere. En onze ervaringen met de Melbuul’ndagen zijn goed, dus is er geen reden om iets te wijzigen. We passen redelijke normen toe, die mede door jurisprudentie zijn vastgesteld en die hanteren we niet strakker, maar ook niet soepeler dan ergens anders. Maar ze zijn wel duidelijk.”

Meten met gemiddelden
Volgens Rob Welten waren er vorig jaar “nog wat minder eenduidige normen en werd toen meer op pieken gemeten. Maar de geluidsbelasting is ook voor de organisatie goed meetbaar door met gemiddelden te werken. Daar kan ze mee uit de voeten. Verder gaan we de tekst van het beleid, waar die nog wat onduidelijk bleek, aanscherpen.”

Ronny Kollen, voorzitter van de Melbuul’ndagen, meldde vorige week aan BorneBoeit dat de organisatie de voorbereidingen van het volksfeest zou staken, als op vrijdag de geluidsnorm naar 75 decibel zou worden bijgesteld. “Dan kunnen we de band beter afzeggen”, luidde het toen. Ook Kollen is blij dat de lucht met de gemeente is geklaard. “De gemeente gaf netjes aan dat er inderdaad onduidelijkheid kon zijn ontstaan, en gelukkig mogen we terug naar de oude norm. Voor ons verandert er niets in vergelijking met vorig jaar. Daar zijn we heel blij mee en op basis van ons gesprek van vanmorgen kunnen we dus weer met een gerust hart volop bezig met de komende Melbuul’ndagen.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024