Einde korfballoopbaan na 55 jaar
13-06-2017
GROEN ZWART VERRAST GERRY WEMEKAMP MET AFSCHEIDSWEDSTRIJD

Einde korfballoopbaan na 55 jaar

Korfbalclub Groen Zwart hield zaterdag haar traditionele afsluiting van het seizoen, waarmee alle senioren- en jeugdleden en de ouders van de jeugdleden een leuke middag en avond wordt bezorgd. Op het veld stonden diverse waterspellen opgesteld en mede door het mooie weer werd er gretig gebruik van gemaakt. Hoogtepunt zaterdagmiddag was echter de afscheidswedstrijd voor enkele actieve korfballers en in het bijzonder voor Gerry Wemekamp, die na liefst 55 jaar haar korfballoopbaan afsloot.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Groen Zwart worden altijd de jubilarissen gehuldigd. Door een fout in de ledenadministratie werd eerder dit jaar verzuimd om Gerry Wemekamp in het zonnetje te zetten met haar 40-jarig lidmaatschap van de Bornse korfbalclub. Voorzitter Nieuwenhuizen maakte de fout goed door Gerry de oorkonde, bloemen en bijbehorend flesje aan te bieden. “Gelukkig kunnen we het vandaag nog rechtzetten.”

Omdat Gerry Wemekamp, die behalve veertig jaar voor Groen Zwart ook nog eens vijftien jaar bij het Almelose AKC speelde, haar actieve korfbalcarrière beëindigde, had Wilma Hakkenbroek enkele van haar oud-teamleden en haar dochters en kleindochters uitgenodigd om nog éénmaal een wedstrijdje te spelen. Gerry had de oud-spelers en familieleden wel het terrein van Groen Zwart zien opkomen, maar pas nadat bekend werd dat ze speciaal voor haar kwamen, viel het kwartje echt.

 

Lange nazit
De oud-spelers vormden twee teams, één in het tenue van Groen Zwart tenue, het andere in het rood van AKC. De wedstrijd stond onder leiding van gelegenheids-scheidsrechter Floor van Grouw. Ondanks de afspraak dat er rustig gespeeld zou worden, ging het er bij tijd en wijle fanatiek aan toe. De ‘oudjes’ waren het spelletje nog niet verleerd. Het rode team van aanvoerder Gerry Wemekamp (op onderste foto in balbezit) won uiteindelijk de strijd met 3-2. Na afloop van de wedstijd werd net als vroeger een begin gemaakt met de ‘derde helft’. Veel oud-spelers hadden elkaar lang niet gezien, er was voldoende gespreksstof voor een lange nazit.

 

Ook Gerry Wemekamp was inmiddels van alle emoties bekomen: “Ik wilde altijd nog een keer met mijn dochters en kleindochters een potje korfballen, die wens is nu uitgekomen”, reageerde ze op de vraag hoe ze de wedstrijd had ervaren. Echtgenoot Gerrit Wemekamp benaderde het van een geheel andere kant: “Mij is nog nooit gelukt wat jullie vandaag wel voor elkaar hebben gekregen: Gerry was sprakeloos.” (AS)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024