Geen statushouders in politiebureau of pand EEGA
STREEP ONDER PLANNEN VANWEGE KOSTEN EN AFNEMENDE NOODZAAK

Geen statushouders in politiebureau of pand EEGA

Het college stelt voor een streep te zetten onder de mogelijke plannen voor tijdelijke vestiging van statushouders in het leegstaande voormalige politiebureau en het EEGA-pand. Beide locaties waren in beeld om te worden ontwikkeld tot woonruimtes voor één- en tweepersoonshuishouders, waaronder statushouders. Bedoeld om huisvesting te kunnen bieden in het geval dat de toestroom van asielzoekers opnieuw zou oplopen en huisvesting weer urgent zou worden.

 

De kosten voor het geschikt maken van beide locaties, gecombineerd met de afnemende noodzaak voor het creëren van extra opvangplekken, heeft bij het college geleid tot de beslissing om niet ten behoeve van statushouders over te gaan tot transformatie van de panden.

 

Kosten

Uit het haalbaarheidsonderzoek is gebleken dat de kosten voor het geschikt maken van het EEGA-pand (foto rechts) zouden oplopen tot een onrendabele investering van bijna zes ton en die van het voormalige politiebureau aan de Dunantstraat (foto boven) tot iets meer dan 100.000 euro. Die kosten zouden kunnen worden teruggebracht tot nul in het geval van het politiebureau, als Welbions de ontwikkeling zou realiseren. De Woningcoöperatie kan een beroep doen op landelijke subsidies en heeft, in tegenstelling tot de gemeente, een eigen dienst voor het onderhoud.

 

Toekomst beide panden

Het gesprek met Welbions heeft nog niet plaatsgevonden. Burgemeester Rob Welten: “Wellicht is het nog interessant voor bepaalde doelgroepen. Daar moet naar gekeken worden. Maar in ieder geval niet specifiek ten behoeve van statushouders.” Dat plan is van tafel. “Ook door ontwikkelingen binnen het COA, dat nu voldoende strategische voorraad aanhoudt om toekomstige pieken in de vluchtelingenstroom te kunnen opvangen.”

 

Het EEGA-pand is van een particulier, het politiebureau is eigendom van Veiligheid en Justitie. De burgemeester verwacht dat als Welbions niet geïnteresseerd is om het voormalige politiebureau te ontwikkelen het pand op de markt komt. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 14 jun 2017
Nu kunnen we eindelijk aan het werk met onze eigen plannen; het ZelfZorgCentrum voor eigenwijze zorg(v)dragers. Door het uitstel nu wel voor de -
wat - beter gesitueerden.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024