Bornse Haringparty breekt alle records
LIEFST 20.000 VOOR GOEDE DOELEN, ZILVEREN HARING BERNADET WIEFFER

Bornse Haringparty breekt alle records

De zesde editie van de Bornse Haringparty heeft alle records gebroken. De twee goede doelen werden allebei getrakteerd op een bedrag van liefst 10.000 euro, het geveilde vaatje nieuwe haring bracht met 12.000 euro dubbel zoveel op als vorig jaar en nog nooit waren er zoveel bezoekers als dit keer: ruim vierhonderd. Louter glunderende gezichten dus na afloop bij theehuis De Karmeliet in Zenderen, waar het schitterende weer ook nog eens volop meewerkte.

Anouk Smulders is zelf ambassadrice van de Stichting Hulphond, die mensen met een geestelijke of fysieke hulpvraag ondersteunt met een hulphond, die een isolement voorkomt en nieuw perspectief biedt. MeeReizen organiseert vakanties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking met behulp van honderden vrijwilligers. Ze wil niet alleen de vakanties uitvoerbaar en betaalbaar houden, maar er ook voor zorgen dat er voldoende opleidings- en trainingsmogelijkheden zijn voor vrijwilligers om de deelnemers aan de vakanties op adequate wijze te kunnen begeleiden.

De baten van de haringparty, in totaal 20.000 euro, kwamen dit keer ten goede aan de Stichting Hulphond en de in Borne zetelende Stichting Vrienden van MeeReizen. Beide organisaties krijgen de helft van de opbrengst. De broers Hardy en Herman Ellenbroek werden tijdens de veiling geassisteerd door de uit Enschede afkomstige tv-presentatrice Anouk Smulders en Borne’s eigen miss Talisa Wolters, die in het publiek de biedingen tot mooie hoogtes hielpen opvoeren.

Hondenvoer
Het bedrijf Woof & Fit, nieuwe specialist op de markt van hondenvoer met producten die bestaan uit een combinatie van granen en glutenvrije grondstoffen, werd uiteindelijk voor een bedrag van 12.000 euro eigenaar van het vaatje met veertig nieuwe haringen. Het stelde ook maar meteen honderd zakken hondenvoer beschikbaar.

Ook werden enkele sponsors gevonden samen 2.500 euro op tafel te leggen om de eerste kosten te betalen voor een soort donateurschap voor hulphonden in de stijl van het vroegere Foster Parentsplan. "Want", rekende Anouk Smulders de aanwezigen voor, "voordat een hulphond zover is dat hij iemand kan begeleiden, is de stichting 43.000 euro kwijt."

Enorm tevreden
Henk Oosterveld van het vierkoppige bestuur van de haringparty kon uiteraard niet anders dan enorm tevreden zijn met het resultaat. "Het wordt heel lastig om dit te overtreffen." Maar bang dat het evenement uit z'n jasje groeit is hij niet. "We hebben hier plek zat. Natuurlijk houdt de Bornse vijver een keer op, maar er zijn nog steeds veel mensen die een relatie met Borne hebben en voor ons is dat het uitgangspunt om bij dit evenement welkom te zijn."

Annemieke Wolff kon, net als Anouk Trebbe die dit jaar met MeeReizen op vakantie gaat in Zuid-Afrika, haar geluk niet op met de bijdrage die de Stichting Vrienden van MeeReizen tegemoet kan zien. "We zijn zo blij! We hadden gehoopt op zes- of zevenduizend euro, maar dit is echt geweldig. We moeten het normaal gesproken hebben van donateurs die per jaar tien of twintig euro bijdragen, kun je nagaan hoeveel je er daarvan moet interesseren om aan 10.000 euro te komen.

Zilveren Haring voor Bernadet Wieffer
Tijdens de Bornse Haringparty werd voor de tweede keer de Zilveren Haring uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Bornse gemeenschap. De eer viel dit keer te beurt aan Bernadet Wieffer, die het zilveren sieraad kreeg opgespeld door bestuurslid en speaker Dennis Wilt. (WP)

Donderdag meer foto's

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Haringparty 2017


    Geen sticker, geen reclame

    Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
    28-03-2024

    Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

    Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
    26-03-2024

    Borne is (voor even) weer schoon

    Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
    23-03-2024

    ‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

    De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
    22-03-2024

    Kosten Huis van Borne vallen mee

    De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
    21-03-2024

    Afscheidsreceptie Martin Velten

    Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
    20-03-2024