Het zit Joris Lentfert even niet mee
15-06-2017
FORSE SCHADE AAN MOTOR BIJ NIEUWE UITVALBEURT

Het zit Joris Lentfert even niet mee

Het zit Joris Lentfert de laatste weken niet mee. Na de crash tijdens de laatste race in Assen was hij afgelopen weekend klaar voor een sportieve revanche op het Duitse circuit van Oschersleben. Ook hier liet hij weer zien de snelheid te hebben, maar helaas was er opnieuw tegenslag. Het team ging zondagavond wederom naar huis zonder veel punten en met veel kosten. Het is op dit moment nog maar de vraag wanneer Joris Lentfert weer aan de start zal staan.

De trainingen van vrijdag verliepen nog wat moeizaam, maar zaterdag had Joris Lentfert direct weer het niveau te pakken. Hij was in de eerste vrije training meteen zo’n 1,5 seconde sneller dan vrijdag en zette de vierde tijd neer van de 45 deelnemers. Vol vertrouwen keek hij vooruit naar de twee kwalificaties. Lentfert slaagde erin de rondetijden constant aan te scherpen, wat resulteerde in een mooie achtste startplaats. Het verschil met de kopman was kleiner dan ooit.

Zondagochtend tijdens de warm-up bevestigde Joris Lentfert met een zevende tijd nogmaals dat het een mooie racedag kon gaan worden. Startend vanaf de achtste plek zat hij er in race 1 direct goed bij. Helaas maakte hij een kleine fout met voor hem grote gevolgen. Joris Lentfert verloor de controle over de motor en vloog er vanaf. Wederom een grote teleurstelling, maar de schade leek enigszins mee te vallen en de coureur werd na een medische check weer fit verklaard.

Over een oliespoor
Joris Lentfert: “Het team heeft na de crash van race 1 heel hard gewerkt om de motor weer op tijd klaar te krijgen voor de tweede race, daar ben ik heel dankbaar voor. We gingen die in met de doelstelling punten te pakken en geen gekke dingen te doen na twee nulscores op rij. Maar helaas…. Ik reed op een mooie achtste plaats, toen ik over een oliespoor van een andere rijder weer onderuit ging. Gelukkig ben ik er voor de derde keer op rij fysiek goed vanaf gekomen, maar de motor heeft dit keer erg veel schade. Een groot deel van het budget zal geïnvesteerd moeten worden om de motor weer klaar te krijgen. Vervolgens gaan we kijken hoe ons verdere seizoen eruit gaat zien en of we de komende races überhaupt aan de start kunnen staan. Ik baal verschrikkelijk. Na de kwalificaties had ik voor de races een beter gevoel dan ooit, maar het mocht niet zo zijn.”

Joris Lentfert laat zich door de tegenslag echter niet ontmoedigen: “Eén ding is zeker: we komen sterker terug en geven niet op!”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024