Vossenjacht voor bewoners Dijkhuis
NIEUW INITIATIEF SLAAT AAN

Vossenjacht voor bewoners Dijkhuis

Een beetje gespannen zijn ze wel, de bewoners van Het Dijkhuis. Bijna net zo gespannen als de organisatoren van de Vossenjacht: Margot Schobbink en Bettina Hogeweg (foto fiets: rechts Margot Schobbink, links Bettina Hogeweg). Voor het eerst organiseren beide dames deze Vossenjacht en dat is wel spannend: “Wat vinden de mensen ervan? Gaat het goed lopen? Hebben we alles goed georganiseerd?” De bewoners wachten wat meer af wat komen gaat.

 

Iedereen verzamelt zich in het kleine Atrium, 40 bewoners en iets meer begeleiders. Bijna alle bewoners zijn in rolstoelen geplaatst en de meesten hebben toch maar een warm jasje aangetrokken. Het is iets frisser vandaag. Het was de bedoeling dat de Vossenjacht vorige week vrijdag zou plaatsvinden, maar regen gooide roet in het eten. Helemaal droog blijft het vandaag ook niet, maar dat zijn maar spetters.

 

De jacht

In groepen gaan de bewoners en de begeleiders weg. Ze hebben een kaart in de hand, de opdracht erbij en voor iedereen een bon voor een ijsje. Binnen de kortste keren vinden de groepen de eerste Vos, een verpleegster. Best toepasselijk vlak bij Het Dijkhuis. Daarna is het wandelen en zoeken geblazen. In een lange rij lopen de groepen door het centrum.

 

Bewoners en begeleiders vertellen

Mevrouw Eefting, 91 jaar, woont sinds 4 jaar in Het Dijkhuis. “Eerst woonde ik 20 jaar in De Schoener, maar dat ging niet meer. Ik doe graag aan alles mee wat ze in Het Dijkhuis organiseren. Vorige week zijn we nog in het Pannekoekhuis geweest. Ik vind het geweldig wat ze hier doen.” Vrijwilligster Joke van den Dolder zit al jaren in de rolstoelgroep. ”Leuk om te doen. Twee keer in de maand wandel ik met iemand, steeds iemand anders.” Mevrouw Perik, een van de Vossen, is ook dik tevreden met haar rol. Ze heeft gelukkig een warme bloes aan, want de wind is toch wat kil. “De activiteitenbegeleiders vragen je om wat te doen en dan doe je dat. Het is altijd goed.”

 

Tenslotte

Rond half vier verzamelt iedereen, Vossen, bewoners en begeleiders, zich in het Atrium. De puzzel wordt opgelost: Oplossing is `Dijkhuis op pad.` Nog wat drinken, een bitterbal, uitreiking van de eerste prijs en de Vossenjacht zit er weer op. Een geslaagd evenement, het draaiboek ligt klaar voor een volgende keer. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Vossenjacht Dijkhuis


    reageren op deze pagina

    Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

    “Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
    19-04-2024

    Een vriendinnetje voor Oeki

    Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
    18-04-2024

    Verenigingsman Erik Rouhof overleden

    In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
    17-04-2024

    Feestelijke ingebruikname derde duofiets

    Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
    13-04-2024

    ‘De straat is té mooi’

    Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
    12-04-2024

    De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

    Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
    11-04-2024