24-06-2017
Opzomeren in Borne

JUN

24

14.00 Opzomeren in Borne


Het terrein tussen ’t Dijkhuis en het Kulturhus (vlakbij de ingang van de parkeergarage) wordt op zaterdag 24 juni omgebouwd tot het ‘Opzomer-terrein’ van Borne waar de zomer ingeluid zal worden. De Stichting De 3 Kearls wil hiermee een voor Borne nieuw evenement lanceren met de naam Opzomeren in Borne. De intentie is om kleinschalig te beginnen en een opstap te maken naar een evenement dat jaarlijks zal terugkeren en dat zich kenmerkt door een combinatie van individuele initiatieven van de deelnemers.

 

Zo zal door Ingrid Prigge, kampioen in 2014 bij het nationaal kampioenschap op de halve marathon (vrouwen van 50-54 jaar), tussen twee uur en half vier toegelicht worden hoe men door middel van bewegen gezonder en fitter oud kan worden. Deelnemers krijgen door haar praktische handvaten aangereikt.

 

Op het terras van TMZ ’t Dijkhuis, wat dan voor iedereen toegankelijk zal zijn, zal vanaf half drie Johan Slagers de bezoekers meenemen door de tijd met zijn trekharmonica.

 

Door Ruth Dischlatis, die regelmatig voorleest in de Bibliotheek, zal op de middag uit een aantal boeken verhalen worden voorgelezen aan de jonge noabers van Borne in de voorleeskuil.

 

Marja Zandjans en Rufi van Rooij, bekend van 'Verbonden in Licht', zullen ook aanwezig zijn! Zij willen graag met noabers delen wat hen beweegt Verbonden in Licht te organiseren... en horen ook graag hun reacties, vragen en ideeën.

 

Door de dames van Foodshare Borne zal het delen van voedsel op een andere manier in het daglicht gebracht worden in de vorm van een heerlijke Opzomer-soep, die gratis zal worden verstrekt.

 

Onder het motto ‘Stormbaan en stoer voer’ zal er – speciaal voor kinderen – een mega-hindernisbaan neergezet worden. Net als stoere soldaten zullen de kinderen over de stormbaan heen klauteren en kunnen zij tevens een lekkere bak soldatenvoer eten. Rond vijf uur zal een finale zijn met prijswinnaars.

 

Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten en zal het geheel muzikaal worden opgeluisterd door DJ Karsten.

 

De doelstelling van dit evenement is het verbinden van de noabers uit de Gemeente Borne. Wilt u uw vereniging of stichting ook onder de aandacht brengen? Meldt u zich dan kosteloos aan via het email adres info@3kearls.nl.

 

Het evenement wordt onder anderen ondersteund door de Gemeente Borne, de Rabobank en het Cogas Cultuurfonds.

 

Het evenement vindt voor de eerste keer plaats op 24 juni, de 1e zaterdag na de langste dag van het jaar, vanaf 14.00 uur en zal rond 17.30 uur worden afgesloten met het Opzomeren in Borne eindfeest.

 

terug naar agenda