Zonnige 4e editie Vaderdag rally
18-06-2017
43 EQUIPES ‘SMOKKELEN’ MOOI BEDRAG BIJ ELKAAR VOOR STICHTING EVI

Zonnige 4e editie Vaderdag rally

Met zijn 10 jaar was Sam Vaanholt (foto rechts) de jongste deelnemer van de Vaderdag rally, georganiseerd door de Lions Club Borne. Als navigator mocht hij zijn vader Martin in de supersnelle Porsche 911 Jägermeister rally uit 1973 door het parcours leiden dat voor deze vierde editie de naam ‘smokkelroute’ had meegekregen.

 

En dat had alles te maken met het gebied waarin de 43 equipes elkaar probeerden de loef af te steken. Liefst 26 keer werd de grens met de oosterburen gepasseerd, als tenminste de teams de aanwijzingen goed wisten te volgen. En dat was nog niet gemakkelijk. Sam: “Het was best moeilijk soms. We zijn wel een paar keer verkeerd gereden.” Toch bleef het over het algemeen gezellig in de Porsche. Sam vond het leuk.

 

Meedoen belangrijker dan winnen

Sam en Martin Vaanholt vielen uiteindelijk niet in de prijzen. Geen schande overigens, want blijkbaar wisten vrij weinig deelnemers foutloos te rijden en de puzzels onderweg op te lossen. En eigenlijk ging het daar ook helemaal niet om. Meedoen was belangrijker dan winnen. Aan de vrolijke gezichten te zien tijdens de borrel bij restaurant Dorset na afloop van de rally had iedereen zich uitstekend vermaakt. Het mooie weer zal daarbij ongetwijfeld een rol gespeeld hebben.

 

Goede doel: Stichting Evi

Aan de Vaderdag rally, voorheen Hofstede Crull rally genoemd, was zoals ieder jaar een goed doel gekoppeld. De opbrengst ging dit keer naar de Stichting Evi, die zich inzet om ouders met ernstig zieke kinderen zorgeloos te laten zorgen. Uit eigen ervaring weten Richard en Marion Pauwel hoe moeilijk het in zo’n situatie kan zijn. Met de stichting, vernoemd naar hun overleden dochter Evi ondersteunen zij andere ouders in dit soort moeilijke omstandigheden. De Lions Club Borne besloot aan de Stichting Evi dit jaar de opbrengsten van hun acties te doneren. Richard Pauwel kon een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 10.000 euro (foto boven). Een bedrag waarmee Stichting Evi weer veel gezinnen kan helpen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024