Astrid de Zeeuw nationaal kampioen
19-06-2017
14-JARIGE TURNJUNIOR UIT BORNE PAKT TITEL OP MEERKAMP

Astrid de Zeeuw nationaal kampioen

Astrid de Zeeuw heeft dit weekend tijdens de nationale turnkampioenschappen in het Rotterdamse Ahoy de juniorentitel meerkamp in de eredivisie veroverd. De strijd om het nationaal kampioenschap (Fantastic gymnastics) gold tevens als tweede kwalificatiemogelijkheid voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) dat van 23 tot en met 29 juli plaatsvindt in Györ (Hongarije).

De 14 jarige Bornse, turnend bij TON Almelo, maakt deel van de voorlopige selectie voor dat evenement, waarvoor uiteindelijk drie Nederlandse turnsters in aanmerking komen. opgenomen. De eerste kwalificatiewedstrijd was een weekend eerder tijdens de Flanders International Team Challenge in Gent. Het Nederlandse juniorenteam behaalde daar een vierde plaats en Astrid de Zeeuw werd individueel 33ste.


Beste op brug
De zeven turnsters die zijn opgenomen in het kwalificatietraject voor het EYOF begonnen allemaal op het toestel sprong. Astrid werd zesde met 13.100 punten. Daarna turnde ze op de brug de beste oefening van de dag, die met 12.967 punten werd beloond. Hoewel ze de balk een keer moest verlaten met flikloop was ze met 11.667 punten derde op dit toestel. Met een kleine voorsprong op de nummer twee werd begonnen aan het laatste onderdeel vloer. Tijdens een acrobatische serie kwam ze één keer net buiten de vloer uit, maar met een score van 11.967 behield ze de voordelige marge ten opzichte van haar directe concurrente.

Astrid de Zeeuw scoorde een puntentotaal van 49.701 als nieuwe Nederlands kampioene. Tweede werd Sanna Veerman van Turnz Amsterdam Gymnastics en derde clubgenote Sara van Disseldorp. "Het was voor mij echt een verrassing dat ik kampioen werd", is de reactie van de tweedejaars leerlinge atheneum aan Het Noordik in Almelo. Ïk ging voor een plaats in de top drie, omdat er ook meisjes meededen die een jaar ouder zijn dan ik. Maar het ging heel goed, vooral op brug. Dat is ook mijn favoriete toestel."

Dertig uur per week
De Bornse traint per week dertig uur in het IISPA in Almelo, onder leiding van voormalig bondscoach Frank Louter. Ze focust zich op dit seizoen, waarin deelname aan het EYOF het hoogtepunt moet worden. "Of ik daar mee mag doen is nog lang niet zeker. Binnenkort hebben we weer een stage. Maar deze nationale titel is daarvoor natuurlijk wel alvast mooi meegenomen."
Het definitieve Nederlandse team voor het EYOF wordt eind juni bekend gemaakt. (WP)

Foto's © Jolien Altena Fotografie

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Sandra — 20 jun 2017
Hey Astrid.
Toppertje dat je bent. Gefeliciteerd met deze mega overwinning
Liefs Sandra

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024