Kop Event krijgt steeds meer vorm
EVENEMENT BEEKPARK IN STRIJD TEGEN HERSENTUMOREN OP 15 JULI

Kop Event krijgt steeds meer vorm

Het Kop Event van Kirsten’s Kopgroep, dat zaterdag 15 juli wordt gehouden in het amfitheater van het Beekpark in de wijk Bornsche Maten, krijgt steeds meer vorm. Het evenement is bedoeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek in de strijd tegen hersentumoren. Onder anderen oud-doelman Sander Boschker van FC Twente (op foto boven van Stefan Schipper) en presentator Bert van Losser van RTV Oost, die een spectaculaire veiling leidt, hebben belangeloos hun medewerking toegezegd.

Kirsten ten Thije (nu 36) uit Borne is in november 2014 amper in dienst bij haar nieuwe werkgever Prescan als een totale bodyscan bij haar een ongeneeslijke hersentumor aan het licht brengt, waaraan ze in februari 2015 wordt geopereerd. Het leidt binnen de kortste keren tot de oprichting van Kirsten’s Kopgroep waarmee familie, vrienden en kennissen met haar ten strijde trekken tegen de levensbedreigende ziekte. Nog hetzelfde jaar gaat een grote groep fietsers met aanhang richting de gevreesde Mont Ventoux in Frankrijk om zich in te zetten voor het goede doel. Kirsten is er bij. Als toeschouwer, omdat haar gezondheid het niet toelaat zelf de bergreus in de Provence voet of met een tweewieler te beklimmen.

Geslaagd in missie
In 2016 trekt ze wel de wandelschoenen aan voor de inspannende tocht richting top, waar op 13 juli 1967 de Engelse oud-wereldkampioen wielrennen Tommy Simpson het leven liet. En ze slaagt, in het gezelschap van haar goede vriendinnen Corine Platvoet en Mariëlle Bergmans, in haar missie. Na 21,5 kilometer klimmen, waarbij liefst 1610 meter hoogte verschil moet worden overwonnen, bereikt ze de top.

En dit jaar, op 8 september, hoopt ze opnieuw van de partij te zijn als een grote karavaan wandelaars en fietsers de kale Tourpuist proberen te bedwingen. Waarbij ze allemaal één ding gemeen hebben, omdat ze zijn geconfronteerd met kanker: bij zichzelf, bij een of enkele van hun familieleden of binnen de groep van hun vrienden en kennissen.

Echt magisch
“Het kriebelt om weer te gaan”, zegt ze. “Zo’n week daar in Frankrijk is echt magisch. De streek is bijzonder en je staat heel erg stil bij waarom je er bent. Elk jaar hangen er grote spandoeken boven aan de berg, die vaak een jaar erna zijn vervangen door andere, dan ter nagedachtenis aan personen die ondertussen zijn overleden. Ik zeg wel eens gekscherend: ik ben de eerste die er tachtig mee wordt. Het kan nog steeds. Ik wil het gevoel hebben dat ik nog ergens voor strijd. Er zijn zoveel jonge volwassenen en kinderen die niet geopereerd kunnen worden. Het draait allemaal om geld en ik wil niet op de bank wachten tot het mijn tijd is.”

Ze voelt zich goed en de tumor bleek bij de laatste controle in januari niet gegroeid. “Op 18 juli moet ik weer door de scan. Eigenlijk zou ik chemo of bestraling moeten hebben, maar er is momenteel zoveel onderzoek naar immuuntherapie, dat mijn arts in het UMC in Utrecht daarmee liever nog even wacht zolang dat kan. Want die therapie mag alleen met onbehandeld weefsel. Hij hoopt dat ik zolang mogelijk in deze toestand blijf en dat me de tijd wordt gegund totdat het hopelijk chronisch werkende middel er is. Nadat de tumor bij mij was ontdekt, gaf de arts me nog vijf jaar. Daarvan zijn er nu drie voorbij. Maar in de huidige situatie ben ik nog wakker te opereren.”

Het evenement op 15 juli begint om 15.00 uur en duurt tot 24.00 uur. Bij de veiling onder leiding van Bert van Losser (links) gaan onder meer een ballonvaart voor twee personen, diverse items van FC Twente waar Kirsten’s man Job jeugdtrainer is, een volledig verzorgd arrangement van De Koperen Hoogte, een make-over van Haarpunt Stefanie en een kinderoutfit van Pien & Mats, een bezoekje aan het quadpark in het Duitse Meppen onder de hamer. Andere kavels zijn nog steeds welkom.

Sander Boschker
Kinderen kunnen scoren met Sander Boschker, geschminkt worden door clown Gekko die ook nog eens de fraaiste balloncreaties voor ze maakt en zich uitleven op een groot of klein springkussen.
Ook is er een kidskraam, waarop kinderen die graag iets willen doen voor het goede doel -maar niet precies weten wat- iets kunnen aanbieden wat ze zelf hebben gebakken of geknutseld, al dan niet samen met vrienden of vriendinnen of met hun vereniging. Wie mee wil doen, kan zich opgeven via het mailadres info@puurmborne.nl of bellen of appen met telefoonnummer 06-19210525 (Maroesja Swart).

De muziek wordt verzorgd door DJ Double Beat. Lisan Bekhuis, twee jaar geleden deelnemer aan The Voice of Holland, schreef een speciaal lied voor deze gelegenheid en loopt op 8 september zelf mee naar de top van de Mont Ventoux.

Van 17.00 tot 20.00 uur is er een barbecue, verzorgd door de Twentsche Pot van Helmut Jacobs, ondersteund door muziek van het trio Everthree. De kosten zijn 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Hiervoor dient wel vooraf gereserveerd te worden. Dat kan door een mail te sturen naar kirstenskopgroep@outlook.com met daarin het aantal personen dat deelneemt en hun leeftijden.

Bijdrage De Vonder
Leerlingen van basisschool De Vonder leverden onlangs alvast een mooie bijdrage aan het goede doel, door een deel van de opbrengst van het project Romantia ter beschikking te stellen aan Kirsten’s Kopgroep (zie foto geheel boven). Op school werd een vakantie-eiland gecreëerd, waar kinderen kennis maakten met het fenomeen jong en creatief ondernemen.

Wie het Kop Event en/of Kirsten’s Kopgroep wil sponsoren kan dit doen door het kopen van een vat bier (75 euro) of een doos wijn (50 euro) of door een bedrag naar keuze over te maken op rekening NL67SNSB0944570208 van WJ ten Thije. Wie een vermelding daarvan wil op Facebook kan een logo mailen naar info@puurmborne.nl (WP) 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021

16.500 bomen/struiken erbij in Borne

Komende winter plant Staatsbosbeheer ruim dertig hectare nieuw bos aan in de regio Twente. Onder...
13-01-2021

Auto over de kop op Azelosestraat

Dinsdagavond ging een auto over de kop op de Azelosestraat na van de weg geraakt te zijn. Het...
12-01-2021

Stroomstoring aan Van Heemskerkstraat

Zondag aan het begin van de avond zaten de bewoners aan de Van Heemskerkstraat plotseling in het...
10-01-2021

‘Maria Mediatrix’ door de jaren heen

Een internaat, juvenaat, bedehuis en asielzoekerscentrum in Azelo. Het was...
10-01-2021