Samen terug naar de jaren zestig
STEDELIJK ORKEST EN GREGORIUS NA 15 JAAR WEER SAMEN OP PODIUM

Samen terug naar de jaren zestig

Vijftien jaar nadat ze voor het laatst samen optraden gingen het Stedelijk Orkest Borne en de Fanfare St. Gregorius uit Hertme zondag terug naar de jaren zeventig. Voor ’t Oale Bakkershoes verzorgden ze een concert, waarbij oude pophelden uit een eeuwig voortlevende muziekgeneratie in een kleine twee uur de revue passeerden. Van Simon and Garfunkel via The Beatles, The Jackson Five, Cream en Eric Clapton, Beach Boys en de West Side Story tot en met de afsluitende en door beide gezelschappen samen uitgevoerde klassiekers Reach Out, I’ll be There en Proud Mary.

Het muzikale duo-optreden in Hertme begint nog onder begeleiding van een flinke ‘illegale regenbui’, zoals presentator van dienst Jan de Vries het aankondigt, maar gaandeweg klaart het toch enigszins op en kunnen de paraplu’s worden ingeklapt. Voor velen onder de circa honderd bezoekers op en rond en het terras van het horeca-etablissement wordt het vervolgens een feest der herkenning en goed voor mooie herinneringen aan vroeger tijden, voor de jongeren onder de gasten een gezellig en sfeervolle start van hun zondag. Hoe dan ook een geslaagde uitvoering van een hernieuwde samenwerking tussen het Stedelijk Orkest en St. Gregorius. Initiatiefnemer Jeroen Grimberg kent ze allebei als zijn broekzak.

Verbroedering
“Ooit ben ik begonnen bij het Stedelijk Orkest”, verklapt Jeroen Grimberg (links), die al veertig jaar musiceert. “Maar ondertussen zit ik al dertig jaar bij Gregorius in Hertme. Vorig jaar vroegen we ons af hoe we het muzikaal zouden beëindigen en hebben we op deze locatie een kleinschalig concert gegeven. Dat was leuk, maar een halfjaar geleden ben ik op het Stedelijk Orkest afgestapt of we niet wat samen konden doen. Het heeft veel energie en een enorme bak aan organisatorisch werk gekost, maar het is geweldig dat het gelukt is. Het belangrijkste vind ik de verbroedering tussen de orkesten en dat we muzikaal Borne op deze manier samen brengen. Maar is het is ook gewoon leuk om te doen. Het feestje moet compleet worden. En na afloop gaan we nog even gezellig met elkaar nagenieten.”

Ook dirigent Ivo Weijmans van St. Gregorius is in zijn sas. “Wat ik hier vooral erg leuk aan vind, is de combinatie van deze twee orkesten en de hele entourage. Na ons zomerconcertje van vorig jaar is dit een logisch vervolg. Er zijn mindere manieren om de zondag door te brengen.” Jeroen Grimberg haakt aan: “Dit gaan we absoluut vaker doen, want samen muziek maken is het mooiste wat er is.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Back to the 60’s Hertme 2017


    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024

    NEO verliest van Achilles’12

    Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
    19-02-2024

    Liefde voor het landschap

    De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
    16-02-2024

    Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

    De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
    08-02-2024