Kinderprogramma primeur Afrika Festival
SPEELSE EN EDUCATIEVE REIS DOOR CONTINENT AAN DE HAND VAN PASPOORTBOEKJE

Kinderprogramma primeur Afrika Festival

Tijdens de 29ste editie van het Afrika Festival in Hertme staat voor het eerst in de geschiedenis van het evenement een programma speciaal voor kinderen op de rol.
Onder het motto ‘Op reis door Afrika’ krijgen ze bij de infostand een paspoortboekje uitgereikt, waarmee ze op een speelse en educatieve wijze op het hele terrein op reis gaan door het werelddeel.

“We hebben dit al een aantal jaren in ons hoofd, maar tot nu toe is het er steeds niet van gekomen”, zegt Bernadet Wieffer, die de activiteit met enkele medewerkers organiseert.
Speciaal voor het kinderprogramma hebben medewerkers van De Ster speciale kleurrijke ‘verkeersborden’ vervaardigd, waarmee de tocht langs de ‘Big Ten’ van dieren wordt aangegeven.

De letters die onderweg moeten worden verzameld aan de hand van multiple choice-vragen, vormen samen de naam van een dier dat veel in Afrika voor komt. “Alles gebeurt in de sfeer van de dieren en landen in Afrika”, kondigt Bernadet Wieffer aan.

Grote tent
Speciaal voor het nieuwe onderdeel verrijst op het terrein een grote tent voor de kinderen. Het koor Kids Gear uit Oeganda verzorgt er beide dagen workshops djembé en dans. Met het daarmee verdiende geld probeert het koor wees- en kansarme kinderen van 3 tot en met 18 jaar een warm thuis en een goede schoolopleiding te bieden in Oeganda. In een voor deze gelegenheid als fotohoek ingericht deel van de tent kunnen de kinderen tegen het decor van de rimboe een pasfoto laten maken voor in hun paspoortboekje, waarin ze verder diverse stempels kunnen verzamelen van de dieren die ze aantreffen.

Bernadet Wieffer: “Verder kunnen ze Afrikaanse maskers maken, zich laten schminken, kleuren en knutselen. Bij het inleveren van de oplossingen van de puzzels door het hele paspoort heen krijgen ze ook nog een leuke surprise.”

En daarmee is nog niet alles gezegd, want er komt op zaterdag ook nog een ‘koninklijk verrassingsoptreden’ van drie kwartier, dat zondag wordt herhaald.

Het kinderprogramma bij het Afrika Festival duurt zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

‘Zomaargasten’
Veel landelijke media weten het Afrika Festival te vinden. Zo is VPRO's Vrije Geluiden al jaren een vaste gast voor radio-opnamen vanaf het festival en de landelijke dagbladen sturen jaarlijks hun muziekjournalisten. Voor het eerst komt er echter ook een tv-ploeg naar het festival. NTR’s nieuwe programma ‘Zomaargasten’ -een knipoog naar ‘Zomergasten’- komt op bezoek. Bekende gastpresentatoren voeren spontane gesprekken met volstrekt onbekende festivalbezoekers. Zij weten vooraf niets van elkaar. En dat levert boeiende interviews op.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024