Open huis Muziekschool Borne
MOGELIJKHEID VOOR KINDEREN OM INSTRUMENT TE PROBEREN

Open huis Muziekschool Borne

“Alle scholen zijn aangeschreven en alle leerlingen hebben bericht meegekregen”, zegt Jan Geuke, directeur van de muziekschool. En heel langzaamaan druppelen wat ouders met kinderen binnen. Jammer genoeg is het regenachtig, dat weerhoudt waarschijnlijk veel mensen om even te komen kijken. Maar Jan Geuke is optimistisch: “Het gaat nog wel lopen.”

 

In de grote zaal staan de docenten met hun instrumenten, in de hal staan het Stedelijk orkest, de Bornse Harmonie en instrumentenhandel Wiggers. Ook staat het podium opgesteld waar diverse docenten en leerlingen hun muzikale vaardigheden laten zien.

 

Leerlingen en docenten spelen voor

Tycho Gazenbeek, Tigo Altena en Luuk Oostman (van links naar rechts op de foto hiernaast) blazen op hun trompet, onder leiding van Jan Geuke, een aardig stukje muziek weg. Ze hebben al twee jaar les en Jan Geuke vindt dat ze het aardig goed doen: “Ze oefenen goed thuis.” Dat is wel te horen, geen nootje verkeerd. Ze spelen ook keurig van het blad af.

 

Op het podium zitten Aïcha Klei en Suzanne Nijkamp klaar voor hun optreden. Aïcha Klei is docente pop en jazz, Suzanne haar leerling zang. Dapper om een lied te zingen. Aïcha Klei begeleidt haar op de keyboard. Inmiddels heeft Suzanne Nijkamp zeven jaar les, niet al die tijd van Aïcha Klei. Ook zingt Suzanne Nijkamp in een bandje.

 

Dan betreden vier mannen het podium met imposante instrumenten: de tuba’s. Ze hebben verschillende formaten, van bastuba tot een lichte tuba.

Sinds dit jaar vormen de heren met elkaar een groep. “Een naam hebben we nog niet en ook zijn we nog op zoek naar ons publiek,” grappen ze. Dan klinkt het samenspel, dat is verrassend leuk om te horen. Er worden Barber songs gespeeld, de Baby Elephant walk en o.a. de Washington Post Walk. Mooie muziek van Andre van Huizen, de docent, Gert van Houwelingen, Leo Boeding en Jesse Hofstege. Misschien is een optreden tijden de Melbuulndagen iets voor hen? Publiek genoeg op die dagen.

 

Huub van vijf jaar komt met zijn ouders een kijkje nemen. Misschien gaat hij in de toekomst op muziekles. Moeder vindt dat eigenlijk wel belangrijk, maar “Kinderen moeten het wel leuk vinden.”

 

Info:

Proeflessen zijn wel mogelijk. Aanmelden kan via de site www.kulturhusborne.nl (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024