Ruben Smink pakt de nationale titel
BORNENAAR NEDERLANDS KAMPIOEN KOGELSLINGEREN BIJ JUNIOREN A

Ruben Smink pakt de nationale titel

Ruben Smink is zondag in Vught Nederlands kampioen kogelslingeren geworden bij de jongens junioren A. In een uitermate spannende wedstrijd maakte de voor het Enschedese AC Tion uitkomende Smink zijn rol als favoriet waar. Met zijn winnende stoot van 55,31 meter bleef de eerstejaars junior A zijn concurrenten Stephan Huis in’t Veld (54,71 meter) en Bryan van Ingen (53,85 meter) voor en pakte hij het goud.

Voor de jonge Bornse atleet, in 2014 uitgeroepen tot het sporttalent van Borne, betekende het zijn loon naar hard werken tijdens de trainingen. Twee keer per week volgt hij die onder leiding van clubtrainer Frank Blom. Op zaterdag komt daar het bezoek aan de Duitse kogelslingerspecialist Werner Niehaus bij die de nog meer specifieke kneepjes van deze moeilijke discipline van de atletieksport toevoegt. Op zondag doet de zeventienjarige Ruben Smink aan krachttraining met begeleiding vanuit zijn club AC Tion.

Ruben Smink kwam in Vught dit bij zijn persoonlijke record van 56,40 meter dat hij eerder dit seizoen had gerealiseerd. “Zo ver hadden die anderen nog niet gegooid, maar dat lukt me niet standaard en dus durfde ik me vooraf niet meteen als de grote favoriet te bestempelen. Het hing er een beetje om. In de kwalificatie ging ook maar één van mijn drie worpen goed.”

Voorliefde geboren
Maar die bleek achteraf wel meteen de beste van de dag van het complete veld te zijn, goed voor het goud op Brabantse bodem. Kogelslingeren is sinds 2014 zijn favoriete onderdeel nadat hij zich voorheen nog vooral met kogelstoten en discuswerpen had bezig gehouden. Al in zijn eerste nationaal kampioenschap eindigde hij als vierde in zijn leeftijdscategorie, waarmee de voorliefde voor deze discipline was geboren. “Het is gewoon het gevoel dat je krijgt als je die kogel weg slingert en merkt dat hij ver gaat. Zo van: yes, hij gaat goed.”

Ruben Smink, net in het bezit van zijn VWO-diploma op Lyceum De Grundel in Hengelo en aankomend student technische informatica aan de UT in Enschede, sprak bij zijn uitverkiezing als sporttalent van Borne in december 2014 de hoop uit ooit als deelnemer actief te mogen zijn tijdens de FBK-Games in Hengelo. “Dat gebeurt ook de komende tijd nog niet, maar het zou mooi zijn als het nog eens zo ver kwam. Voorlopig vind ik het nog vooral heel leuk om ver te gooien. Maar ik ga wel voor de prijzen als het kan.”

Daar kunnen zijn concurrenten in elk geval sinds zondag over meepraten. (WP)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024