Ambitieus plan vernieuwing winkelhart
ELLEN BIJSTERBOSCH: ‘HIERMEE ZETTEN WE BORNE LANDELIJK OP DE KAART’

Ambitieus plan vernieuwing winkelhart

‘Prachtig project in ons centrum’. Zo kopte dorpsmanager Ellen Bijsterbosch haar trots, gelardeerd met bovenstaande artist impression, op LinkedIn. Het was haar uiting van vreugde over de vergevorderde plannen om dertig winkelpanden in Bakkerssteeg en Nijstad te vernieuwen en daarmee een enorme impuls te geven aan plezierig winkelen in het hart van Borne. De recente projectplannen zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Prudentia Vastgoed en Molenbeek Invest (de beleggers/eigenaren van de panden), de winkeliers én de gemeente Borne. Een aanvullende subsidie uit het provinciale potje ‘Spontane binnensteden’ moet binnen afzienbare tijd het laatste zetje geven.

 

Kantelmoment

Voor velen is de status van beide winkelstraten in het dorpshart al langer een doorn in het oog. Minimaal onderhoud, sombere luifels en een toenemende leegstand zorgen er voor een neerwaartse spiraal. “Juist daarom zijn we zo blij dat we nu een kantelmoment bereiken”, aldus Ellen. Samen met Leo Hoksbergen, specialist in versterking van winkelgebieden en bedrijventerreinen en vooral actief in de Kop van Overijssel, heeft ze de verschillende partijen bij elkaar gebracht én in beweging gekregen.

 

Het voorliggende plan verkeert vooralsnog in de schetsfase en behelst vooral een opschoontraject. Wat opvalt is dat de luifels verdwijnen, evenals de nodige nissen en terugspringende gevels. Uniformiteit en rust, dat moet het beeld straks zijn. Tegelijkertijd biedt de nieuwe transparantie veel ruimte voor het daglicht. Ook zal de gemeente de openbare ruimte in de aanpak meenemen en nadrukkelijk kijken naar bestrating en eventueel meubilair.

 

'Borne doet het goed'

“Als het allemaal lukt zoals we voor ogen hebben, dan zetten we Borne met dit project landelijk behoorlijk op de kaart”, klinkt het in smeuïg Limburgs. “En dat in een tijd waarin iedereen roept dat retail achteruit holt”, vervolgt de enthousiaste dorpsmanager. “We vernieuwen in één klap het gehele winkelhart, dat rondom al volledig is aangepakt. En Borne doét het -ook regionaal- al goed hoor. Het gratis parkeren, het uitzonderlijk grote modeaanbod en de diversiteit aan horecavoorzieningen… het zit Borne écht mee!”

 

De verwachting is dat in de loop van deze maand meer duidelijkheid ontstaat over de toekenning van de aanvullende subsidie. Als die kogel eenmaal door de kerk is, kunnen de plannen naar de tekentafel en de nodige vergunningsaanvragen in gang worden gezet. Waarschijnlijk kunnen de werkzaamheden dan eind dit jaar of begin volgend jaar een aanvang nemen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 05 jul 2017
Prima; ik zond U mijn NAW.
Nog iets; beleidsmakers plannen en moeten telkens weer neerwaarts, omdat zij uitgaan van bestaande rekenmodellen en -vooral- het beleefde comfort van de oude kennis, daarbij horende macht en gezag en dat loslaten? Het internettijdperk en koopgedrag is echter revolutinair aan het wijzigen; volgend jaar weer meer ouderen die kopen voor het gemak en de bezorging thuis (ja; ik doe dat ook en mis de portal Borneshop en is het Appie - die dus wel inspeelt) en de jeugd (of zo je wilt de oudere) groeit steeds verder uit elkaar. Die slag win je niet met een paar luifels (denken in stenen), maar denken in inhoud. En dan niet alleen in bijeenkomsten (wat saai, belegen en ontoegankelijk), maar juist ook mbv de media. Borne loopt juist niet voor maar leunt nog op de remmende vorsprong van ooit vrees ik.
Ellen Bijsterbosch — 04 jul 2017
Dag meneer Hartman,
Zullen we via e.bijsterbosch@borne.nl een afspraak maken?
Ellen Bijsterbosch — 04 jul 2017
Mevrouw Kamphof, als u contact opneemt via e.bijsterbosch@borne.nl maak ik graag een afspraak met u om verder te praten.
Lex Nijhuis — 04 jul 2017
Mooi voorbeeld van volop in beweging en vooruit blijven kijken. Een kloppend (winkel)hart - daar profiteert uiteindelijk ook iedereen van mee. Ellen, jij uiteraard ook suc6 met het vervolg op deze plannen!
Ans Kamphof — 04 jul 2017
Alweer de kern van Borne en de rest van het dorp telt dat ook nog mee?
Kijk iets verder en...........doe daar eens wat mee..
Ron Hartman — 04 jul 2017
Klopt Paul; ik vergat de overdekte weekmarkt op het Rheineplein
Paul Cohn — 04 jul 2017
Het nieuwe behoort voort te komen uit het oude en er niet een veroordeling of een verwerping van te zijn. Romain Rolland
Ron Hartman — 04 jul 2017
Vergeet vooral het centraal gelegen servicepunt niet, waar via internet gekochte spullen retour kunnen of vermaakt. Maak van je grootste concurrent je vriend; shop till you drop, breng het hier en wij zorgen dat het thuis komt. Ook weer bruikbaar als centrale thuisbrengers voor alle restaurants etc. etc. Laat zien dat je internet gaat gebruiken om de middenstand te vernieuwen

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024