Dennis Wilt laat benen harsen
WEERMAN ZET ZICH OPNIEUW IN VOOR ‘RIDE FOR THE ROSES'

Dennis Wilt laat benen harsen

Weerman Dennis Wilt heeft dinsdag zijn benen laten harsen door zijn collega’s Nicolien Kroon en Amara Onwuka van RTL. Wilt deed dat in het kader van de ‘Beenharschallenge’, bedoeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor de twintigste editie van de Ride for the Roses’. Tijdens dat evenement maken zo’n 10.000 fietsliefhebbers een vuist tegen kanker en zamelen ze geld in voor KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar speelde ‘The Ride’ zich af in Twente met start en finish op de vliegbasis in Enschede.

Dennis Wilt werd voor de ‘Beenharschallenge’, waarvoor cabaretier Peter Heerschop het initiatief nam en als eerste een filmpje op internet plaatste, genomineerd door televisiecollega Frits Barend. Die is net als hij ambassadeur van de Ride for the Roses. Op zijn beurt riep Dennis Wilt Jan de Hoop, William Huizinga en Steef van Stiphout op hun benen te laten harsen voor het goede doel.

Geen seconde nadenken
Dennis Wilt: “Als je ze voor zoiets vragen, moet je daar ook geen seconde over nadenken en het gewoon doen. Mijn vrouwelijke collega’s waren natuurlijk graag bereid dit karweitje voor hun rekening te nemen. De actie wordt langzamerhand een olievlek, net als een tijdje geleden die ‘bucket challenge’. Ik moet zeggen dat het nog behoorlijk nabrandt op mijn benen en er is nog een behoorlijke rode rechthoek van te zien. Maar voor de promotie van de Ride for the Roses heb je dat graag over.”

Collega Jan de Hoop heeft de uitnodiging van Dennis Wilt ondertussen aanvaard. “Zaterdag komt het filmpje waarin ik persoonlijk zijn benen hars in zijn wekelijkse vlog”, kondigt de weerman aan. “Dat wordt drieënhalve minuut lachen."

Op 3 september vinden de cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer plaats in en rond de gemeente Slingerland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en waarbij iedere deelnemer aan de finish een roos ontvangt. Die roos staat symbool voor een morgen voor iedereen.

Jong en oud, getrainde en minder actieve fietsers, iedereen kan deelnemen aan de Ride for the Roses. Je kunt individueel starten voor een van de drie routes, maar ook kiezen voor bijvoorbeeld een vrienden-, bedrijfs- of gezinsuitje.

Heus Tour-gevoel
Een lang lint van duizenden deelnemers die samen op de fiets stappen met hetzelfde doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. De 100 kilometer is een unieke beleving voor ervaren, getrainde fietsers. Je ervaart het heuse Tour-gevoel. Met het grootste peloton van de wereld fiets je over een volledig afgezet parcours. De toertochten voeren langs de mooiste plekjes en worden in eigen tempo afgelegd.
Om extra geld in te zamelen worden op weg naar 3 september verschillende side-events en uiteenlopende activiteiten georganiseerd in het kader van de Ride for the Roses.
 

De regels van de actie zijn simpel:
1. Doe de beenharschallenge
2. Post je video op social media met de hashtag #beenharschallenge
3. Nomineer drie mensen om hetzelfde te doen.
Wie niet durft, moet 50 euro overmaken aan KWF Kankerbestrijding via https://www.ridefortheroses.nl/ onder vermelding van #beenharschallenge (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024