Foutjes repareren in de Bornsche Maten
AFWIJKINGEN VAN BESTEMMINGSPLAN OEVERLAAN EN BUITENSINGEL

Foutjes repareren in de Bornsche Maten

Er gaat ook wel eens iets niet helemaal volgens plan in de Bornsche Maten. In de praktijk blijken bouwplannen soms net iets anders uitgevoerd te worden dan vooraf op papier was bedacht. Achteraf moet dat dan in het bestemmingsplan worden gerepareerd.

 

Zo blijken de woningen aan de Oeverlaan, nummers 1 tot en met 57 (foto boven), te ver naar achteren geplaatst te zijn. Een fout van de aannemer. Niet zo leuk voor de bewoners, want die hebben 80 centimeter minder achtertuin dan gedacht. De discussie tussen bewoners en de aannemer loopt nog en ondertussen moet de gemeente de 80 centimeter extra voor het huis de bestemming ‘verkeer’ geven om te voorkomen dat er in de toekomst gebouwd wordt en er een ongewenst eindbeeld ontstaat.

 

Drie meter voortuin

Ook de huizen aan de Buitensingel, nummers 1 tot en met 11 (foto rechts), staan te ver naar achteren ten opzichte van het bestemmingsplan. Drie meter verder van de straat dan was bedacht door de gemeente. In dit geval valt de projectontwikkelaar niets te verwijten. Het ontwerpplan werd door de gemeente goedgekeurd, inclusief drie meter voortuin, terwijl dat in het bestemmingsplan niet was voorzien. Stedenbouwkundig geen probleem, maar het bestemmingsplan moet wel aangepast worden aan de feitelijk situatie om problemen in de toekomst te voorkomen.

 

Herziening ter inzage

Verder waren er verderop aan de Buitensingel vrijstaande woningen bedacht, maar de markt vraagt blijkbaar ook om aaneengeschakelde woningen op deze kavels. Daarnaast heeft een enkele kavel per ongeluk een dubbele bestemming gekregen.

 

In het ontwerpbestemmingsplan ‘Bornsche Maten 2015, herziening Buitensingel en Oeverlaan’ worden de correcties doorgevoerd. Gedurende zes weken ligt het plan ter inzage en kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. (AJ)

 

RTVOost ging naar aanleiding van dit artikel op onderzoek uit en maakte onderstaande reportage.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina
J Schinkel — 16 jul 2017
Er wordt gesteld dat de aannemer een fout heeft gemaakt. Dat zal als het verkeerd is uitgezet zo zijn, echter:De Gemeente/ het Bevoegd Gezag, dient zowel peilhoogten en rooilijnen aan te geven en op z'n minst te controleren!
We treffen nogal eens aan dat dit door gebrek aan capaciteit en vele andere oorzaken niet gebeurt.
Mark Strootman — 06 jul 2017
Plannen aanpassen aan de realiteit....daar heeft Andries Hoogerwerf mij niets over geleerd.Gouden tijden voor aannemers zijn weer aangebroken, dus ze zullen wel weer dezelfde fouten gaan maken als voor de crisis. Bij ons: woning opleveren zonder aansluiting op het riool (2009, Droste, ook BM).
Paul Cohn — 05 jul 2017
grond verkavelen en luchtkwaliteit bepalen: meten is weten, gissen is missen, gokken wordt dokken...
Ron Hartman — 05 jul 2017
Nu snap ik pas waarom ambtenaren moeilijk doen. Ze zijn natuurlijk bang om de zoveelste fout te stapelen. Makkelijkst is dan ook om eigenlijk niets buiten de geijkte paden te doen. Innovatie is wel het slachtoffer....
Bewoner — 05 jul 2017
Er zal ook eens wat goed gaan in dit stukje Bornsche maten, het is gewoon schandalig hoeveel fouten o.a. de gemeente hier al heeft gemaakt. Kavels verkeerd uitgezet, hoogtes verkeerd uitgezet. Je moet voor de grap eens een rondje maken en kijken bij hoeveel huizen er voorzieningen zijn getroffen om te grote hoogteverschillen op te vangen. Het kan bijna niet anders dan dat de gemeente hier al voor enkele tonnen in schadevergoeding/kosten voor schade herstel heeft moeten maken.

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024