Schoolverlaters verrassen Kids Vooruit
DRIE LEERLINGEN BEEKPARK ORGANISEREN FEESTJE EN ZAMELEN 120 EURO IN

Schoolverlaters verrassen Kids Vooruit

Drie leerlingen van groep 8 van basisschool Beekpark hebben woensdagochtend 5 juli een feestje georganiseerd in de school. Niet alleen omdat ze over een paar weken de school verlaten. Ook hebben ze geld ingezameld voor de stichting KidsVooruit die sinds 1 oktober bij hen in de school gehuisvest is.

Eline Gerritsen, Naomi Hilgeholt en Emily Hennink (alle drie 12 jaar) geven halverwege de ochtend een zelfgeschreven speech. In de hal hebben alle kinderen van de school zich verzameld, inclusief onderwijzers, en Elizabeth Hudu van stichting KidsVooruit met twee kinderen. “Volgend jaar gaan we naar de middelbare school en dan zijn we niet zo vaak meer bij stichting KidsVooruit. Dat vinden we heel jammer, want we hebben hier een superleuke tijd gehad. We hebben leuke dingen gedaan en veel bijgeleerd over de kinderen die we hebben geholpen”, vertelt Eline.

Kinderambassadeurs
De meiden vertellen dat ze kinderambassadeurs zijn geworden van de stichting. Ze zullen helpen de stichting bekender te maken en geld in te zamelen, bijvoorbeeld tijdens de Melbuul’ndagen. “Dat vinden we echt super. Maar we hebben dit feestje niet alleen georganiseerd om afscheid te nemen. We willen ook graag wat geven.” Ze vragen Elizabeth om naar voren te komen en overhandigen haar een cheque ter waarde van 120 euro. Elizabeth is heel verrast. “Dit is fantastisch. Hier kunnen we van alles van kopen voor de kinderen, zoals speelgoed, sportmaterialen en boeken. Bedankt!”

Groot applaus
Eline, Naomi en Emily sluiten de speech af: “We zijn de afgelopen maanden heel druk geweest om flessen in te zamelen. Mensen waren heel enthousiast en dat maakte het zo leuk om te doen. We bedanken alle mensen die ons hebben geholpen.” Daarna neemt directeur Anita Burema het woord. “Ik ben supertrots op jullie. Jullie hebben helemaal zelf dit feestje bedacht en georganiseerd én alle flessen ingezameld. Ook hebben jullie de kranten gebeld om te komen. Jullie verdienen een heel groot applaus!” Na het applaus krijgen de kinderen ranja en een plakje cake.

Waardevol
Stichting KidsVooruit heeft de enige Samen Naar School Klas in Overijssel. “Beekpark heeft volgend jaar ons lokaal zelf nodig en dus moeten we hier helaas weg. We kunnen bij een andere school binnen de stichting Marcant-BSV terecht, welke is nog niet bekend. Het is echt een ideale situatie om kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in een reguliere basisschool les te geven”, legt Elizabeth Hudu uit. “De kinderen kunnen samen leren en spelen en elkaar helpen. En zoals je ziet, de kinderen van groep 8 vinden het geweldig, net zoals de kinderen van de stichting. Ze leren elkaar kennen en dat is heel waardevol voor alle kinderen.” (DM/DWvB)

Foto's ©​ Diana Maatjes/De Week van Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024