Samen muziek maken….
EEN STAALKAART VAN HUN KUNNEN IN MUZIEKSCHOOL BORNE

Samen muziek maken….

Een mooi vol programma, een volle zaal met luisterende familieleden, een gesleep met instrumenten: de Muziekschool Borne vulde een mooi dik uur met muziek. Samen muziek maken is heel belangrijk voor zowel leerlingen als docenten van de Muziekschool Borne en plezier in muziek maken is net zo belangrijk. En juist dat laatste straalde er vanavond vanaf.

 

Het programma

Een staalkaart van muziekinstrumenten kwam voorbij, van blokfluit tot klarinet, van piano tot gitaren, van fagot tot keyboard. De avond begon met een `groot orkest` van het B en C orkest van de Bornse Harmonie, aangevuld met veel leerlingen van de muziekschool. Het was een vondst, de zaal zat meteen vol aandacht te luisteren. Het leek een beetje alsof je in een concertzaal van een groot orkest zat. Jan Dam, de vioolleraar, leidde het geheel. Er werd prima samen gespeeld.

 

Daarna volgde een keur van ensembles en samenwerkende groepen. Alle docenten kwamen wel aan bod. Het pianoduo David en Hidde speelden de Downtown blues prachtig quatre mains. Six2Seven is een beginnend bandje. De muziek klonk goed, de zang kon nog wel wat versterking gebruiken. Maar ze stonden er toch maar.

 

In het klarinetensemble speelden jong en ouder samen. Kortom: er viel veel te genieten vanavond. Menig vader, moeder, opa en oma zat met trots naar zijn of haar musicerend kind te kijken, te luisteren en te genieten.

 

Docent Bert Reerink vertelt

Bert Reerink, gitaardocent, vertelt: ”Sommige stukken zijn in heel korte tijd ingevuld. We kregen deze week de opdracht om in plaats van lessen te geven de leerlingen meer in ensembles te laten spelen. Het pakte goed uit. De leerlingen hadden er plezier in en wij docenten ook. Ouderen en jongeren spelen samen, voor iedereen ook eens goed. Sommige leerlingen hebben nog niet eens zo lang les, maar toch staan ze hier maar. Perfect hoeft het niet te zijn, als de mensen maar plezier hebben in muziek maken."

 

Reerink vervolgt: "Het verschil tussen les krijgen op een muziekschool en andere opleiders zit wel vaak in het feit dat op een muziekschool ook noten lezen geleerd wordt. Akkoorden leren komt later wel. Noten zijn de basis. Dat kan misschien wel eens wat `saai` overkomen, maar de basis wordt wel gelegd. Dat is belangrijk. We leren de leerlingen ook wel plezier in spelen aan.” En zo is het: het plezier straalde er vanavond vanaf. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Einduitvoering Muziekschool Borne 2017


    reageren op deze pagina

    Willemien Holterman etst voor Mariakapel

    Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
    11-04-2024

    Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

    Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
    05-04-2024

    De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
    31-03-2024

    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024