Bløf laat Hertme opnieuw zingen
BAND ZET NA TECHNISCH MANKEMENT AAN BEGIN WEER GRANDIOZE SHOW NEER

Bløf laat Hertme opnieuw zingen

Ondanks een aantal technische problemen zette Bløf vrijdag een grandioze show neer in een uitverkocht Openluchttheater Hertme. Voor het vierde jaar op rij zong het vijfentwintighonderd koppige publiek mee met klassiekers als Omarm Me, Aan de kust en Holiday in Spain.

 

Het begin van het concert verliep niet vlekkeloos. De gitaarversterker van de leadzanger liet het afweten. Ondanks de technische tegenvaller zong het publiek enthousiast mee met het ingezette nummer. De band speelde door en frontman Paskal Jakobsen zong alsof er niets aan de hand was, al kon je zien dat hij zich ergerde aan het technische mankement. Na een paar gitaarwissels en uiteindelijk een nieuwe versterker kon het concert echt beginnen. De fout leidde niet tot vertraging van het concert of een mindere sfeer. Na drie nummers was het probleem verholpen en kon de band écht los.

 

Rode nagellak en applaus

Het was niet alleen feest, er was ook emotie. Paskal stond stil bij het overlijden van Tijn Kolsteren, de ‘Nagellakheld’ van Serious Request. De zanger speelde met rode nagellak op de vingers van zijn rechterhand (foto boven). “Het overlijden van Tijn heeft ook mij geraakt, daarom speel ik met nagellak.” Het eerbetoon van de zanger zorgde voor een luid applaus.

 

Net als de band zijn veel fans er niet voor de eerste keer in Hertme. Vooraan het podium staat een viertal bezoekers. Allemaal dragen ze een T-shirt van Bløf. “We zijn bij Concert at Sea geweest en nu voor het tweede jaar in Hertme. Dit is bijzonder, intiem en gezellig’.” En dat vindt niet alleen het publiek. Ook de band zelf houdt van de locatie. “Hier tussen de bomen, op zo’n mooie plek spelen. Soms is dat alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn”, aldus een duidelijk vrolijke zanger.

 

Unieke sfeer
De sfeer was ook dit jaar weer geweldig. Elk nummer dat werd ingezet werd van begin tot eind door het enthousiaste publiek meegezongen. De band genoot duidelijk van het publiek en het publiek genoot nog duidelijker van de band. Twee keer kwam Bløf opnieuw het podium op om nog een paar van z’n beste nummers te spelen.

 

Het goede weer, de muziek en een drankje zorgden samen voor een unieke sfeer, waarvan fans beamen dat je die alleen in Hertme zo kunt beleven. Na een laatste keihard ‘Iedereen is van de Wereld’ was het concert toch echt voorbij.

© Tekst Benthe Bronkhorst, foto’s Stefan van Leeuwen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 08 jul 2017
In a canyon, in 340 BC, an Argos architect Polykleitos the Younger, built, according to Pausanias, the theatre of Epidaurus.
www.epidavros.gr/en/sightseeing/1646-to-thetatro-tis-epidavrou.html
In dat openluchttheater van Epidauros konden 13.000 bezoekersgenieten van muziek, dans en toneel. Zonder één technische storing, want die kwam pas na invoering van elektrische versterking, ruim 2200 jaar later.

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024