Wind in de rug voor fietsroutes VVV
11-07-2017
BIJ VERNIEUWINGEN TOERISTISCHE SECTOR BLIJFT INFOBALIE HET KOMPAS

Wind in de rug voor fietsroutes VVV

“Ik kan me voorstellen dat veel mensen er zo langzamerhand geen touw meer aan kunnen vastknopen.” Aldus Kris Pals (derde van links hierboven), de adjunct-directeur van het Kulturhus en als zodanig direct verantwoordelijk voor de aansturing van de VVV-balie aan de Marktstraat. “Blijft de VVV nu wel of niet, fietsroutes die verdwijnen, routebordjes die ineens blijken verhangen. Ja, het klinkt als chaos in toeristisch Twente,” zegt ze verontschuldigend.

 

En zoals het spreekwoord luidt dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als dat ‘ie wordt opgediend, geldt ook hier dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. “Alleen de timing is ietwat ongelukkig”, iedereen had gehoopt dat alle veranderingen vóór de zomerpiek waren doorgevoerd, maar dat lukt dus niet,” volgens Kris. “Helaas. Daarom ook zijn we zo blij met onze uitstekend ingevoerde vrijwilligers die de toeristenbalie bemannen en hulpvragers tekst en uitleg geven en de weg door Borne en Twente wijzen.”

 

Fantastisch werk

Een van die mensen is Janny (hiernaast in het midden). Samen met Marjolijn, Marjo, Norma, Reny, Ineke, Els en Betty bestiert ze van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag nog eens van 09.00 tot 13.00 uur, de balie die grenst aan de bibliotheek in het Kulturhus. “Fantastisch werk”, glundert ze. “Vooral de fiets- en wandelroutes. Ja daar kan ik me er helemaal in uitleven. Een deel van de routes hebben we zelf in elkaar gestoken. We kennen natuurlijk ook de fraaiste plekjes en kunnen leuke combi’s maken. Niet alleen voor de recreatieve fietser of wandelaar, maar ook voor mountainbikers en paardrijders.”

 

Het arsenaal aan kaarten en folders is inderdaad indrukwekkend. En vrijwel allemaal zijn ze gebaseerd op de tegenwoordig alom aangebrachte knooppunten. “Deze bijvoorbeeld” roept Janny enthousiast. “Een Rondje Borne, een fraaie stadsrandroute door Oud-Borne, de Zenderense Esch, langs de kloosters, het Weleveld, de nieuw ingerichte (oude) Bornschebeek en het Openluchttheater in Hertme. De route is 27 kilometer, absoluut de moeite waard.”

 

In ontwikkeling

En zo toont ze ook diverse andere mogelijkheden, waaronder de Groene Poort route (39 km), de Twickelroute (38 km) en de Sagen- en vertellingenroute van ruim 33 kilometer, die de fietsers voert over de Deldeneres, door Azelo, Hertme en Saasveld en met veel info over De Hondeborg, De Zwanenhof, Lidwinahoeve, de kloosters en Het Weleveld. En natuurlijk de diverse sagen. Een aantal routes -die straks ook deels digitaal te verkrijgen zijn- verkeert nog in ontwikkeling. Het hele arsenaal aan routes is sinds kort ook op de site van de VVV Borne te vinden.

 

“Eigenlijk is het allemaal te veel om op te noemen”, zegt de baliemedewerkster, terwijl haar collega Elly bezoekers wijst op de maar liefst 26 bed & breakfast adressen die de gemeente rijk is. “En dan heb je nog eens de wandelroutes. Zoals het Melbuul’n- en Synagogepad, het Kloosterpad en de Beeldenroutes Zenderen en Borne,” vervolgt ze zonder ophouden. “Maar Twente is ook zo mooi hè. En ondanks dat we een heleboel plekjes kunnen dromen, blijft het ook óns telkens weer verrassen.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024