Kop Event maakt grote indruk
EVENEMENT LEVERT 17.500 EURO OP VOOR HERSENTUMORENFONDS

Kop Event maakt grote indruk

Tientallen wenslichten brandden om middernacht van zaterdag op zondag op de heuvel van het sfeervolle amfitheater in de wijk Bornsche Maten. Vijf wensballonnen van evenveel organiserende stellen van Kirsten’s Kopgroep, met die van Kirsten en Job ten Thije als eerste, kozen het luchtruim als indrukwekkende afsluiting van het eerste Kop Event. Het evenement waarmee geld werd ingezameld voor de strijd tegen hersentumoren kreeg daarmee een passend en emotioneel slot van een negen uur durende reeks aan activiteiten voor jong en oud. Met een prachtige opbrengst van circa 17.500 euro.

“We zijn ontzettend dankbaar”, vat Maroesja Swart namens de organisatie de dag samen. “Dat we het hebben mogen doen en een deel mochten zijn van iets wat ons zo veel positieve energie heeft gegeven. Niets was te gek, niets was te veel, mensen bleven maar helpen en delen.”

“De hele dag bestond voor ons uit alleen maar hoogtepunten”, vervolgt ze. “Het plezier van de kinderen 's middags en hun tomeloze inzet achter de kraampjes. Hoe trots waren wij op hun stralende snoetjes als ze steeds hun bakjes vol met roze bonnetjes lieten zien. De enorme opkomst, de optredens, de BBQ, zelfs het weer was fantastisch. De prachtige speech van Job, pfff wat kwam deze binnen... En toen daarna uit de keeltjes van Nova (ten Thije) en Jip (Swart) 'Samen voor altijd' klonk, hielden weinig mensen het nog droog.”

Oud-doelman Sander Boschker was er om handtekeningen uit te delen aan de jeugd. De veiling zaterdagavond onder leiding van Bert van Losser van RTV Oost overtrof de verwachtingen met een opbrengst van ruim 6.000 euro. Tijdens de feestavond werd gelachen, gedanst en gezongen. En dan die prachtige apotheose, een heuvel vol wenslichten met persoonlijke wensen.
Zangeres Lisan Bekhuis, bekend van 'The Voice' zong boven aan de heuvel samen met een gitarist het Ventouxlied van Kirsten’s Kopgroep: 'Ik help je, ik voel je, leef met je mee. Altijd aan je zij...'

Kirsten ten Thije, zelf getroffen door een ongeneeslijke hersentumor, kijkt er een dag later met een goed gevoel op terug. "Het was allemaal zoveel meer dan we mochten hopen en echt een heel mooie dag. Het einde was heel heavy, iedereen had wel een traan. We hebben gedanst en gelachen, maar die afsluiting hoorde er bij. Het was niet de opzet er een compleet feest van te maken. Dan hadden we ook naar een buurtfeest kunnen gaan. Nu ging iedereen ook met de goede boodschap naar huis."

Op 8 september beklimmen leden van Kirsten’s Kopgroep voor de derde keer op rij de beruchte Tourreus Mont Ventoux. Te voet of op de fiets. Ook dan staat alles in het teken van de strijd tegen kanker, die nooit mag worden opgegeven. Onder het motto: Ain't no mountain high enough... (WP)

Foto geheel boven © Jan Willem Schippers


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kop Event 2017


    Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

    “Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
    19-04-2024

    Een vriendinnetje voor Oeki

    Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
    18-04-2024

    Verenigingsman Erik Rouhof overleden

    In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
    17-04-2024

    Feestelijke ingebruikname derde duofiets

    Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
    13-04-2024

    ‘De straat is té mooi’

    Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
    12-04-2024

    De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

    Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
    11-04-2024