Indische Bazaar groot succes
16-07-2017
STAGAIRE FÉBE WEET MET NUL BUDGET MOOI EVENEMENT TE ORGANISEREN

Indische Bazaar groot succes

Gezellig en gemoedelijk, dat had Fébe Pattiteamonia in gedachten toen ze vol enthousiasme aan de slag ging met het organiseren van een Indische Bazaar bij het Kulturhus. Getuige het grote aantal bezoekers dat zondag op haar evenement afkwam, had ze de juiste snaar te pakken en iets neergezet dat duidelijk in de smaak viel. Het was druk op het Kulturhusplein. Bezoekers genoten van de Indische hapjes, muziek en Oosterse producten. De zon scheen niet, dat was wel passend geweest, maar het bleef in ieder geval tot 16.00 uur droog.

 

Geen budget

De 27-jarige Fébe (foto rechts) volgt de opleiding Hogere Toerisme en Recreatie in Deventer en kwam voor een stageplek terecht bij het Kulturhus in Borne. Daar kreeg ze de vrije hand om een evenement te organiseren. “Maar je hebt geen budget, zeiden ze erbij”, vertelt de Almelose. Ze had al eens eerder iets georganiseerd, maar dat was nieuw. “Het heeft me wel geleerd het anders aan te pakken.”

 

Ze bleef dicht bij haar eigen roots. Met een Moluks/Javaanse vader en een Indo moeder is ze bekend met de Indische cultuur en heeft daarin ook veel contacten. “Ik heb mijn eigen Facebook-account gebruikt om een oproep te doen voor standhouders en muzikanten. Het ging allemaal via, via. Die kent die en die kent nog weer iemand, enzovoort. In anderhalve maand ben ik tot dit gekomen. Best kort dag, maar ik ben heel trots op het resultaat.”

 

'Eten en muziek zit in onze cultuur'

Een kleine Pasar Malam, met Indonesische muziek en dans, met saté, Babi Ketjap, spekkoek en Gado Gado. Kleine kraampjes waar allerhande spulletjes te koop aangeboden werden en een springkussen om ook de kinderen te vermaken.

 

Het leek op een gezellig samenzijn van mensen die elkaar goed kennen. “Eten en muziek zit in onze cultuur.” Een groot deel van de bezoekers kwam uit haar eigen netwerk in Almelo. “Ik denk toch wel zo’n zeventig procent. Maar ik heb ook geflyerd in Borne en Hengelo.” Ze heeft veel energie gestopt in de PR van haar evenement. Ook dat hoort erbij.

 

De stage van Fébe bij het Kulturhus zit er op. “Morgen gaan we evalueren en ga ik iedereen gedag zeggen.” Ze hoopt het komend jaar af te studeren. Wat de toekomst haar brengt is nog even afwachten, maar als het aan Fébe ligt zal deze Indische Bazaar niet het laatste evenement zijn geweest dat ze heeft georganiseerd. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
H. van der Lee — 18 jul 2017
Ik vond de muziek (indo rock) heel mooi. Vooral van Blue Moon. Helaas waren de cd's uitverkocht. Kunt u mij een adres geven, waar ik een cd kan bestellen?

Indische Bazaar


    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024

    NEO verliest van Achilles’12

    Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
    19-02-2024

    Liefde voor het landschap

    De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
    16-02-2024

    Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

    De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
    08-02-2024