Nieuw schoolplein voor Beekpark
GROENE BEWEGINGSTUIN OP PLEK VAN VOORMALIGE NOODLOKALEN

Nieuw schoolplein voor Beekpark

Een kleine drie weken later dan aanvankelijk de bedoeling was heeft de Beekparkschool maandag het nieuwe schoolplein officieel in gebruik genomen. Dat had al 28 juni moeten gebeuren, maar toen gooiden de weergoden behoorlijk roet in het eten en werd besloten het feestje nog maar even uit te stellen. Dit keer was Pluvius in geen velden of wegen te bekennen en scheen de zon hoog boven de Bornsche Maten.

In oktober 2015, meteen na de verhuizing vanuit de Hooiberg naar het voormalige onderkomen van De Vonder, borrelden vanuit de ‘Werkgroep Plein’ al vrij snel de plannen op om na het verwijderen van de noodlokalen op het terrein voor een belangrijk deel een soort groene bewegingstuin te creëren. Daar werden diverse speelattributen geplaatst, waar de leerlingen zich in de pauzes naar hartenlust kunnen uitleven. Aan de zijkant van school werd het voormalige sportveldje omgeturnd in een soort bloemenparkje met daarin een cirkel met zitplaatsen.

Goede hulp vanuit gemeente
“We zijn met onze ideeën in gesprek gegaan met Jos Immerman en Ton ter Ellen van de gemeente Borne en zij hebben ons enorm goed geholpen om dit voor elkaar te krijgen”, vertelt directeur Anita Burema van de Beekparkschool. “We mochten het doen onder de voorwaarde dat het schoolplein ook door kinderen uit de buurt benut kan worden en mogen het dus ook niet afsluiten. Zo profiteert de hele wijk ervan. “Natuur, buiten, ontdekkend leren, dat wilden we bereiken en dat is prima gelukt.”

Af is het project echter nog niet helemaal. Langs het groene hek moet nog een beukenhaag komen, zoals die in de wijk gemeengoed is geworden, er komen onder meer nog diverse fruitbomen bij en het geld dat het feestje van maandag opbracht, draagt bij aan de komst van een mooie schommel in de vorm van een vogelnest. “Als dat er straks allemaal is, zie je het weidse van deze wijk er helemaal in terug”, belooft Anita Burema.

Boom met nestkastjes
Oud-docent Chris Hofman bood de school bij de opening een fraaie boom met een keur aan nestkastjes aan, voor vogels, vlinders, insecten en lieveheersbeestjes, die ondertussen al een plaatsje heeft gekregen in de bloemrijke tuin. Voor de kinderen en hun ouders waren er diverse spelletjes en viel er volop te smikkelen van popcorn, hotdogs, poffertjes en ijsjes.

Schoonmaakster juf Elly, een personage van een van de ouders dat in authentiek Twents duidelijk maakte dat op de school reinheid met hoofdletters wordt geschreven, vrolijkte de boel op. De leerlingenraad, bestaande uit Daaf Struik, Merlijn Gerritsen, Phileine Dankers, Nathalie van der Voort, Youp Kamp en Brecht Veenstra (op bovenste foto vanaf links) nam van haar het straatnaambord in ontvangst dat het sterk veranderde schoolplein gaat sieren.

De bezoekers werden verwelkomd met een djembé-serenade door een gelegenheidsorkest van scholieren, die vol overgave trommelden op emmers, otto's, jerrycans en olievaten. Ook in de school zelf zit volop muziek. Anita Burema: "We sluiten nu af met 106 leerlingen, met ingang van komend schooljaar hebben we er 120 tot 130. Steeds meer mensen kiezen voor het Dalton-concept."
(WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuw schoolplein voor Beekpark


    Huisarts Paul van Buuren zwaait af

    Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
    12-03-2024

    Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

    Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
    15-02-2024

    Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

    Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
    10-01-2024

    Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

    Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
    31-12-2023

    Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

    Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
    19-12-2023

    Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

    ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
    14-12-2023