‘Gewoon een lekker pilsje drinken’
TIEN JAAR VOLKSFEESTEN ZENDEREN: ÁLS HET MAAR GEZELLIG IS!

‘Gewoon een lekker pilsje drinken’

“Het kan toch niet zo zijn dat een dorp als Zenderen geen jaarlijks feest heeft?”, klinkt het veelzeggende antwoord van Wendy ter Brugge op de vraag wat haar drijfveer is om tien jaar achtereen de Volksfeesten Zenderen te willen organiseren. En dan ook nog eens te bedenken dat ze de enige vrouw is, te midden van zes geestdriftige jonge mannen die er samen de schouders onder zetten “om gewoon een lekker pilsje te drinken”, zoals Bram Welberg het noemt.

 

Voor elk wat wils

Met hun zevenen vormen ze de ‘harde kern’ van het jaarlijkse feest dat op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli haar tiende editie beleeft. Wendy is er vanaf het allereerste moment bij, de rest van veel recenter datum. “Eigenlijk is het gewoon hartstikke leuk”, glundert Bram (rechts op de foto hieronder, samen met Wendy). “We organiseren met elkaar een overzichtelijk feestje, eigenlijk voor elk wat wils, en in de maanden dat we druk zijn met de voorbereidingen, proberen we er ook altijd wat leuks van te maken.”

 

“Heel vroeger’, zegt Wendy, “had Zenderen echt grote zomerfeesten. Met enkele topartiesten, een kermis en van dat soort dingen. Toen al dacht ik ‘als ik later groot ben, mag ik ook naar de tent’. En inderdaad, de tent is er nog, Wendy komt er ook, alleen de topartiesten en de kermis zijn niet meer. “Werd allemaal veel te duur, de risico’s om op je snufferd te gaan te groot. We houden het nu liever klein en gezellig. Met onze sponsors kunnen we het hele feest behappen en zo elk jaar een beetje beter worden.”

 

Foamvolleybal terug van weggeweest

De feestenformule kent jaarlijks een aantal vaste waarden. Zo begint het allemaal met het Bedrijven(b)uurtje op vrijdagmiddag, bestemd voor de Zenderense bedrijven, maar ook voor eenieder die het weekend vrolijk wil inluiden. Daarnaast is er op zaterdag de traditionele zeskamp voor de schoolgaande jeugd, evenals het vogelschieten. Terug van weggeweest is het foamvolleybal toernooi op zaterdagmiddag, waarbij teams in een grote schuimmassa proberen het spelletje naar hun hand te zetten. Teams met minimaal zes spelers van 16 jaar en ouder kunnen zich nog aanmelden via een berichtje op de Facebookpagina Volksfeesten Zenderen.

 

Onmeunig mooi feestje

En dan is er op zaterdagavond de Ballermann party. Bram’s ogen beginnen te flonkeren als ‘ie uitlegt wat de bezoekers kunnen verwachten. “Iedereen die weleens op Mallorca aan het feesten is geweest, moet het kennen”, zegt hij cryptisch. Even doorvragen leidt tot de conclusie dat het vooral ‘gewoon een onmeunig mooi feestje is, inclusief verrassingsact en al.” DJ Ivar is overigens beide avonden van de partij. Het volledige programma is te vinden op onze Agenda.

 

Het is duidelijk, de zeven organisatoren hebben er weer zin in. “Tuurlijk”, besluit Wendy, ”we gaan weer ons best doen. Wel zou het fijn zijn nog enkele nieuwe mensen in ons bestuur te hebben, liefst vrouwen natuurlijk. Maar ook vrijwilligers die ons beide dagen een handje willen helpen, zijn meer dan welkom.” (BM)

 

Bovenste foto vlnr: Roy ter Brugge, Wendy ter Brugge, Robert Dries, Freek Vlaskamp en Bram Welberg. Tomas Eising en Ramon van Os ontbreken op de foto.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Folkloregroep viert jubileum in stilte

Het jaar 2020 zou voor de Folkloregroep Borne een jaar worden met een bijna gouden randje....
28-03-2020

Heemkunde verrast met oorlogsverhalen

Boorn & Boerschop is de viermaandelijkse uitgave van de Heemkundevereniging Borne. Tot zover...
22-03-2020

Herstel oprijlaan landgoed Weleveld

Donderdagmorgen werd ceremonieel de eerste notenboom geplant langs wat ooit de oprijlaanlaan...
19-03-2020

Adempauze voor bevrijdingsfeesten

De festiviteiten in Borne rondom 75 jaar vrijheid, op en rond 3 april, zijn vooralsnog...
13-03-2020

Borne op z'n Best slaat een jaartje over

Borne op z'n Best gaat dit jaar helaas niet door. Reden hiervoor is het nog steeds...
13-03-2020

Racoon naar Hertme

Op zaterdag 22 augustus zal de Zeeuwse succesformatie Racoon een optreden verzorgen in het...
04-03-2020