‘Gewoon een lekker pilsje drinken’
TIEN JAAR VOLKSFEESTEN ZENDEREN: ÁLS HET MAAR GEZELLIG IS!

‘Gewoon een lekker pilsje drinken’

“Het kan toch niet zo zijn dat een dorp als Zenderen geen jaarlijks feest heeft?”, klinkt het veelzeggende antwoord van Wendy ter Brugge op de vraag wat haar drijfveer is om tien jaar achtereen de Volksfeesten Zenderen te willen organiseren. En dan ook nog eens te bedenken dat ze de enige vrouw is, te midden van zes geestdriftige jonge mannen die er samen de schouders onder zetten “om gewoon een lekker pilsje te drinken”, zoals Bram Welberg het noemt.

 

Voor elk wat wils

Met hun zevenen vormen ze de ‘harde kern’ van het jaarlijkse feest dat op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli haar tiende editie beleeft. Wendy is er vanaf het allereerste moment bij, de rest van veel recenter datum. “Eigenlijk is het gewoon hartstikke leuk”, glundert Bram (rechts op de foto hieronder, samen met Wendy). “We organiseren met elkaar een overzichtelijk feestje, eigenlijk voor elk wat wils, en in de maanden dat we druk zijn met de voorbereidingen, proberen we er ook altijd wat leuks van te maken.”

 

“Heel vroeger’, zegt Wendy, “had Zenderen echt grote zomerfeesten. Met enkele topartiesten, een kermis en van dat soort dingen. Toen al dacht ik ‘als ik later groot ben, mag ik ook naar de tent’. En inderdaad, de tent is er nog, Wendy komt er ook, alleen de topartiesten en de kermis zijn niet meer. “Werd allemaal veel te duur, de risico’s om op je snufferd te gaan te groot. We houden het nu liever klein en gezellig. Met onze sponsors kunnen we het hele feest behappen en zo elk jaar een beetje beter worden.”

 

Foamvolleybal terug van weggeweest

De feestenformule kent jaarlijks een aantal vaste waarden. Zo begint het allemaal met het Bedrijven(b)uurtje op vrijdagmiddag, bestemd voor de Zenderense bedrijven, maar ook voor eenieder die het weekend vrolijk wil inluiden. Daarnaast is er op zaterdag de traditionele zeskamp voor de schoolgaande jeugd, evenals het vogelschieten. Terug van weggeweest is het foamvolleybal toernooi op zaterdagmiddag, waarbij teams in een grote schuimmassa proberen het spelletje naar hun hand te zetten. Teams met minimaal zes spelers van 16 jaar en ouder kunnen zich nog aanmelden via een berichtje op de Facebookpagina Volksfeesten Zenderen.

 

Onmeunig mooi feestje

En dan is er op zaterdagavond de Ballermann party. Bram’s ogen beginnen te flonkeren als ‘ie uitlegt wat de bezoekers kunnen verwachten. “Iedereen die weleens op Mallorca aan het feesten is geweest, moet het kennen”, zegt hij cryptisch. Even doorvragen leidt tot de conclusie dat het vooral ‘gewoon een onmeunig mooi feestje is, inclusief verrassingsact en al.” DJ Ivar is overigens beide avonden van de partij. Het volledige programma is te vinden op onze Agenda.

 

Het is duidelijk, de zeven organisatoren hebben er weer zin in. “Tuurlijk”, besluit Wendy, ”we gaan weer ons best doen. Wel zou het fijn zijn nog enkele nieuwe mensen in ons bestuur te hebben, liefst vrouwen natuurlijk. Maar ook vrijwilligers die ons beide dagen een handje willen helpen, zijn meer dan welkom.” (BM)

 

Bovenste foto vlnr: Roy ter Brugge, Wendy ter Brugge, Robert Dries, Freek Vlaskamp en Bram Welberg. Tomas Eising en Ramon van Os ontbreken op de foto.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kloostergaarde bouwt aan uitzicht

In de sortimentstuin de Kloostergaarde in Zenderen wordt gebouwd aan een hoge uitkijktoren, die...
14-05-2019

Indrukwekkende stilte...

Terwijl het twee minuten stil is op het plein voor restaurant Dorset en enkel de wind door de...
04-05-2019

In stilte herdenken

Vrijdagmiddag is een start gemaakt met de herdenkingsbijeenkomsten in de gemeente Borne. Zo werd...
03-05-2019

Nationale Herdenking zaterdag 4 mei

De Nationale Herdenking, de dag waarop burgers en militairen worden herdacht, die in het...
29-04-2019

Na de lintjes nu de echte regen

Koningsdag 2019 kan de boeken in als een nat en deels letterlijk in het water gevallen...
27-04-2019

Frisse Koningsavond zorgt voor warme start

De Koningsdagfeesten in Borne zijn nu echt van start gegaan. Nadat vrijdagmorgen al tien...
27-04-2019