Drukke handbaltijden Danique Trooster
20-07-2017
KEEPSTER MET ORANJE NAAR OLYMPISCH JEUGDFESTIVAL EN HET EK

Drukke handbaltijden Danique Trooster

Het zijn drukke, maar sportief interessante tijden voor Danique Trooster. De zestienjarige handkeepster vertrekt zaterdag met de nationale selectie voor speelsters onder zeventien jaar naar Györ (Hongarije) om volgende week deel te nemen aan het European Olympic Youth Festival (EOYF). En na een weekje vakantie in Nederland mag ze opnieuw richting Oost-Europa om met hetzelfde team vanaf 10 augustus een gooi te doen naar het Europees kampioenschap in het Slowaakse Michalovce.

“Zo’n EOYF lijkt me heel gaaf, dat maakt niet iedereen mee”, zegt de Danique Trooster. “Ik denk dat je daar wel energie van krijgt. Het is een evenement dat je kunt zien als de Olympische Spelen voor de jeugd. Ik zie dat echt als een best grote ervaring. We hebben er allemaal al een uitgebreid kledingpakket voor gekregen en vliegen er zaterdag ook met alleen maar sporters naar toe. We verblijven in een Olympisch dorp waar de vlam al is aangestoken.”

Veel van de komende tegenstanders weet ze niet. “Onder zeventien is de eerste leeftijdsgroep bij de jeugd, die interlands speelt. Van Hongarije is bekend dat het fysiek sterk is en Frankrijk is ook heel goed. Maar tegen de rest van de ploegen hebben we nog nooit gespeeld en die hebben we ook nog niet gezien. “Toch denk ik dat we best een goede kans maken om in de prijzen te vallen.”

Ze realiseert zich dat ze de komende weken een druk programma heeft als na een weekje pauze alweer het EK wacht, waar in de groepsfase Rusland, Duitsland en Oostenrijk de opponenten zijn. “Maar ik denk dat we dat wel aankunnen

Naar DSVD
De voormalige doelvrouw van Borhave heeft ondertussen haar club Bentelo ingeruild voor het Deurningse DSVD, waar ze het komend seizoen de concurrentie mag aangaan met Sabine Booijink. “Het is toch weer een stapje hoger en ik denk dat het voor mij een goede keuze is. Ik krijg er twee leuke trainsters, Jildau Dijkstra en Olga ten Hove. Ik hoop er veel aan spelen toe te komen.”

Ook het komend seizoen zal Danique Trooster dagelijks de selectietrainingen volgen op het nationaal sportcentrum Papendal bij Arnhem. “Dan begin ik aan het Beekpark Lyceum in Arnhem ook aan mijn zesde jaar in het VWO. Dat is een speciale Loot-school waar ik tussen elf en drie uur de lessen, zodat ik daarvoor en erna kan trainen. Ik word er van alle kanten goed begeleid. Ik heb al wel besloten het examenjaar in twee jaar te doen, eerst drie vakken en het jaar erop vier. Dan kan ik het mooi combineren met handballen.” (WP)



 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rene — 23 jul 2017
Dsvd een stapje hoger ?
Volgens mij speelt Borhave eredivisie !
Christine — 21 jul 2017
Leuk stukje heb je geschreven ik wens je heel veel Succ6 de komende tijd
Ik ben de oma van isa ternede
Groetjes christine😘❤️

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024