Zeepbaan en schuimbad kleuren Volksfeesten
CHRISTAN SAND EN WILMA MEIJER NIEUWE KONINGSPAAR ZENDEREN

Zeepbaan en schuimbad kleuren Volksfeesten

Het was al broeierig warm zaterdagochtend, toen zo’n 55 scholieren zich uitleefden tijdens de zevenkamp van de tiende editie van de Volksfeesten in Zenderen. Terwijl ze zich verdeeld over acht teams onder meer door plastic obstakels van de hindernisbaan worstelden en skippyslangen voortsleepten, brandde de zon onbarmhartig op het weiland aan de Lidwinaweg. De levende glijsjoelbaan groeide begrijpelijk uit tot het meest geliefde onderdeel van de sportieve wedkamp.

Glijsjoelbaan kinderhit

Daar immers kon een verkoelende schuiver worden uitgevoerd over een met zeepsop en een verkoelende straal water gecreëerde glijbaan. De attractie vormde het hoogtepunt van de soms vermoeiende spelvormen, die de zevenkamp telde. Behalve de glijsjoelbaan stonden ook volleybal, skippyslang, vliegend tapijt, basketbal, darts en een hindernisbaan op het programma.

 

Volleyballen voor de muntjes…

Vanaf 14.00 uur was het de beurt aan de volwassenen om zich van hun sportieve kant te laten zien. Tien vriendenteams, met veelbelovende namen als ‘Jeroen, niet doen’, de ‘Sopdoosjes’, de ‘Brektummers boys’ en ‘Team Sjaak’ streden in het foamvolleybaltoernooi om de felbegeerde bokaal die de hele middag in de brandende zon al stond te lonken.

 

Terwijl er voortdurend werd gemopperd op een laconieke scheids, vierde de stoere grootspraak binnen de lijnen hoogtij (‘we doen het voor de muntjes’ klonk het veelvuldig) en de supporters langs de boarding vermaakten zich uitstekend met een tapje onder handbereik.

 

De finale werd uiteindelijk een gevecht op leven en dood tussen de Brektummers Boys Thomas y sus amigo. De laatstgenoemde bleek daarin met een eindstand van 15-12 uiteindelijk de sterkste.

 

Koningspaar 2017

Om zes uur werd met het vogelschieten, vorig jaar nog een prooi voor Sandra Busch en Theo Westen, een punt gezet achter het dagprogramma. Het oude koningspaar werd om klokslag zes uur het feestterrein opgereden in een oude Citroen, waarna het schieten op de vogels kon beginnen.

 

Ruim 45 mannen meenden aanspraak te kunnen maken op de prestigieuze titel, het aantal bij de vrouwen bleef steken op elf. Desalniettemin ontaardde in beide kampen een felle strijd die uiteindelijk dus werd gewonnen door Christian Sand en Wilma Meijer. Zij mogen zich het Koningspaar 2017 noemen. (WP/BM)

 

Alle foto's van de Volksfeesten Zenderen vind je op onze volgende facebookpagina's:

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024