High wine voor goed doel Ethiopië
25-07-2017
ZATERDAG 30 JULI BIJ DE PRINSEN IN ZENDEREN

High wine voor goed doel Ethiopië

Sophie Oude Rengerink uit Zenderen volgt de opleiding tot bewegingsagoog op het ROC van Twente in Enschede. Samen met twee klasgenoten startte ze een studentenbedrijf, The Ethiopia Xperience. In oktober wil ze twee weken naar Ethiopië. Daar heeft ze een sponsorbedrag van 1500 euro nodig, dat ze met diverse activiteiten probeert binnen te halen. Ze organiseert daarom onder andere een high wine bij Wijnkoperij en Restaurant De Prinsen in Zenderen.
 

Sophie begon samen met Kirsten de Zeeuw, Danique Jansen en Thirza Lammerink aan The Ethiopia Xperience. Thirza is inmiddels gestopt. “Ethiopië is een vast land voor ons vanuit school. Het doel van The Ethiopia Xperience is het opleiden van mensen met een beperking in Ethiopië tot SPAT-trainers (Sport Activity Trainers). Die kunnen dan kinderen met een handicap lesgeven”, legt Sophie uit. “Zo ziet de samenleving dat er kansen zijn voor deze mensen. De doelgroep krijgt een voorbeeldfunctie en de kinderen krijgen weer een toekomstperspectief.”
 

Voor dit project gaat Sophie Oude Rengerink samen met negen klasgenoten en twee docenten twee weken naar Ethiopië. “Gedurende die weken gaan we diverse scholen af, zoals voor blinde kinderen of kinderen die lichamelijk of geestelijk gehandicapt zijn of revalidatiecentra. Daar gaan we sportlessen bijwonen en we zullen ook zelf ter plekke activiteiten organiseren voor de kinderen.”
 

Waardering en dankbaarheid
De studenten kunnen alleen mee als ze per persoon 1500 euro sponsorgeld meenemen. Dit geld is bedoeld voor de SPAT-trainers, om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Inmiddels heeft Sophie circa 800 euro bij elkaar, onder andere dankzij een zwemdiscoavond in Borne drie weken geleden. De rest hoopt ze op 30 juli te kunnen ontvangen, tijdens een high wine die ze organiseert bij Wijnkoperij en Restaurant De Prinsen in Zenderen. De high wine begint om 16.00 uur. “Deelnemers krijgen deze middag drie overheerlijke wijnen, verschillende lekkernijen en heel veel waardering en dankbaarheid.” Je kunt overigens ook een biertje drinken in plaats van wijn.
 

“Tot een half jaar geleden heb ik hier gewerkt en ze wilden graag meedoen aan deze actie”, vertelt Sophie. “Deelname kost 20 euro per persoon, dat geheel ten goede komt aan dit goede doel. De Prinsen vond het geen probleem de wijn te sponsoren. De bijbehorende lekkernijen wilden ze voor de helft sponsoren. Als ik dan één avond zou komen werken, kreeg ik de volledige high wine vergoed. Een fantastische deal!”
 

Met andere instelling terug
Sophie Oude Rengerink kijkt erg uit naar haar reis. “Ik vind het heel bijzonder om daar die mensen te zien, omdat het daar nog heftiger is om een beperking te hebben dan hier. Ik heb hier al veel doelgroepen gezien en ik wil weten hoe het in een land als Ethiopië is, omdat ze daar zo arm zijn.” De kennis die Sophie hier heeft opgedaan zal ze daar zeker bij kunnen gebruiken. “En andersom ook. Ik kom denk ik met een heel ander gevoel en een andere instelling terug.”
 

Aanmelden voor de high wine is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Stuur een mail naar sophie-or@hotmail.com. Wil je The Ethiopia Xperiences buiten de high wine om sponsoren? Maak dan een bijdrage over naar NL 69 INGB 0673 0114 53. Vermeld hierbij S707 Ethiopië X-perience. (DM/DWvB)

Op de onderste foto boven vanaf links Sophie Oude Rengerink, Kirsten de Zeeuw en Danique Jansen. Onder Thirza Lammerink.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024